Acte ecumènic per la unitat dels cristians

Dimarts 21 de gener a les 20h se celebrà a l’església parroquial una trobada de pregària i reflexió en ocasió de la Setmana de pregària per la unitat dels cristians. La vetllada fou conduïda pels pastors de l’Església Unida de Terrassa, Ruth Giordano i Andreu Dionís, juntament amb Mossèn Cinto.
Es llegiren fragments de la 1ª carta de St. Joan, de la carta de St. Jaume i de la 1ª carta de St. Pere. Seguidament amb cants i pregàries ens unírem als cristians de totes les confessions d’arreu del món per demanar el do de la plena comunió entre tots els qui seguim el Crist.

La Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians és una iniciativa ecumènica que es duu a terme cada any ja fa més d’un segle, i està fonamentada en les paraules de la pregària de Jesús abans de la seva Passió: «Que tots siguin u, com tu, Pare estàs en mi i jo en tu….» (Jn 17, 21). La data és sempre del 18 al 25 de gener, essent el primer dia el de la festivitat de la confessió de Sant Pere, i el darrer el de la conversió de Sant Pau, en memòria dels dos grans apòstols que, per cert amb tan diferent tarannà, van marcar els inicis de l’església.

La frase bíblica triada enguany com a lema de la setmana és: “Ens tractaren amb una humanitat poc corrent” (Fets dels Apòstols 28,2). En el context del naufragi que l’apòstol Pau, en camí de ser jutjat a Roma, pateix amb més de dues-centes persones, es ressalta el fet de la unió més enllà de les diferències en dos moments. El primer, en la situació inquietant i vulnerable que crea por i desconfiança i divisions entre la gent, que esdevé una ocasió de la manifestació de la pau i l’encoratjament que genera la confiança en la providència de Déu. El segon, ja palesa aquesta, en la generosa hospitalitat del poble de Malta, que essent també ben diferent, els acull i reuneix tots per igual sense tenir en compte la diversitat de procedències o finalitats del viatge, sense jutjar, amb una humanitat poc corrent, com diu el mateix Pau. Així ha de ser també avui entre nosaltres, que generosos d’esperit ens acollim els uns als altres en servei mutu, amb el gest de compartir el pa i els dons en acció de gràcies, més enllà de la nostra diversitat, que de fet ens complementa.

 


Comparteix

També us pot interessar...