Processó del Silenci i de la Llum

Després de tres anys sense poder sortir a causa de la pandèmia, enguany ha tornat a sortir la processó de Divendres Sant des de l’església de Santa Maria i Sant Nicolau de Calella.

A dos quarts de 9, el repic dels timbals i el cant Stabat Mater interpretat per Hanna V. Solonychna i Tetiana W. Oliinyk.,  soprano i pianista ucraïneses refugiades a Calella, han donat inici dins la nau del temple a la Processó del Silenci i de la Llum.

La comitiva processional ha sortit del portal gran del temple parroquial, al carrer Romaní, seguint pel carrer Església fins al carrer Batlle,  tornant després pel carrer Jovara, Escoles Pies, Plaça de l’Ajuntament i Bisbe Sivilla, per finalment entrar de nou dins l’església on s’ha fet la cloenda. Hem dipositat la imatge del Crist Jacent de Jaume Martorell al centre del presbiteri, i s’ha cantat un himne a la Mare de Déu Dolorosa en ucraïnès, tot acabant amb la professió de fe dels apòstols cantada per tothom.

Les persones que han desitjat fer la processó, tot i no ser membres formalment de les confraries de Setmana Santa, s’han pogut afegir a la comitiva que acompanya els passos havent-se proveït abans d’un ciri vermell (en el cas del Petó de Judes), blau (en el cas de la Dolorosa) o blanc (en el cas del Crist Jacent) a la màquina expenedora del cancell.

La processó s’ha pogut seguir en directe per streaming posteriorment per diferit a

 

 

 

 

 

Comparteix

També us pot interessar...