Celebració a la Sagrada Família pel Temps de la Creació

Diumenge 3 d’octubre a la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona hi ha hagut a les 6 del vespre un acte ecumènic per celebrar el Temps de la Creació.

Cada any, de l’1 de setembre al 4 d’octubre, els cristians d’arreu del món estem cridats a aprofundir la nostra relació amb el Creador, amb tots els nostres germans i amb tota la Creació. Aquest temps, que porta per nom “Temps de la Creació”, enguany s’ha presentat amb el lema “Una casa per a tothom? Renovant l’oikos de Déu” i ens vol fer adonar que hem oblidat que vivim a la casa que Déu ens ha donat, al seu oikos, que formem part de la seva llar, que som la seva família, la seva comunitat estimada.

Diversos líders espirituals, entre ells el Papa Francesc, ens conviden a celebrar aquest temps recordant-nos que “el clam de la Terra i el clam dels pobres són cada cop més greus i alarmants i requereixen una acció decisiva i urgent per transformar aquesta crisi en una oportunitat”.

Per aquest motiu, des de l’arquebisbat de Barcelona, el bisbat de Sant Feliu, el bisbat de Terrassa i la Xarxa Laudato Si’, formada per diverses entitats catòliques, conjuntament amb diverses esglésies i comunitats cristianes evangèliques i ortodoxes, ens han animat a participar d’aquesta vetlla ecumènica.

L’acte també s’ha pogut seguir en directe a través del web sagradafamilia.org i a esglesia.barcelona/en-directe.
Comparteix

També us pot interessar...