L’art com una forma de pregària, tallers de pintura d’icones i miniatures

L’ Empar Morató, membre de la Parròquia de Calella i pintora d’icones i miniatures, ens fa una proposta per aquest estiu d’uns tallers per conèixer aquestes dues antigues tècniques pictòriques. En ambdós casos es tracta de molt més que una tècnica, ja que es pot dir que en el desplegament de la seva execució esdevé essencialment una forma de pregària. Es realitza en una actitud de humilitat, oblit de sí mateix i silenci i en disposició de posar-se en mans de l’Esperit Sant, a fi que sigui ell qui condueixi les nostres mans.

Tots els elements materials que intervenen, des del suport (fusta o pergamí) fins l’elaboració dels diversos i vius colors de la pintura, es preparen en un ordre concret, seguint tota una tradició. Es podria dir que és com un petit pelegrinatge, en el que es parteix des de la foscor fins a expressar la manifestació de la llum en els més petits detalls.

Dels tres cursos que ens proposa, el de les miniatures és el que ella dirigirà, del 16 al 20 de Juliol al Monasterio de Santo Espiritu del Monte (Gilet), molt a prop de València. Un lloc de pau on conviure uns dies en fraternitat amb els companys de taller, i optativament compartir també estones de silenci i pregària amb els franciscans que ens acolliran, molt més que passar uns dies diferents de vacances.

Al mateix lloc i simultàniament, a les mateixes dates, del 16 al 20 de juliol, el conegut pintor i restaurador de pintures bizantines Nicolau Saftiu, mestre de l’Empar, farà el curs sobre icones, en el qual cada alumne aprendrà a fer una icona, des de la preparació del suport fins els subtils tocs finals.

Aquest mateix curs intensiu sobre icones es farà també a Barcelona ciutat, la setmana abans, del 9 al 14 de juliol al Taller d’Iconografia de la Santíssima Trinitat, al carrer Aragó, 181.

Per a més informació podeu trucar a l’Empar 660 223 759


Comparteix

També us pot interessar...