Homenatge a les germanes de Lestonnac

Dijous 30 de juny a les 19 h, a l’actual Escola Pia del carrer Sant Pere, ha tingut lloc un acte institucional d’agraïment i comiat de les germanes de la Companyia de Maria , que aquest proper agost tancaran la seva comunitat a Calella després de 160 anys de presència a la nostra ciutat. Aquest homenatge ha estat promogut per la Parròquia i organitzat conjuntament amb l’Ajuntament i l’Escola Pia. La manca de noves germanes joves en les comunitats de la Companyia i l’elevat nombre de germanes molt grans, tant a Catalunya com a la resta d’Europa, obliga les germanes a reagrupar-se en menys comunitats, i és el que ha provocat la decisió de tancar la comunitat de Calella. La germana Pilar Vivas i la germana Maria Teresa Carné han estat destinades a la comunitat Lestonnac de Tarragona, la germana Assumpció Roglan a la comunitat de Mollet, i la germana Roser Ficapal a la comunitat de Cardedeu.

Després de la missa d’acció de gràcies, al pati de les columnes de l’escola, s’han realitzat alguns parlaments i la projecció d’un breu vídeo rememoratiu, tot intercalat per algunes actuacions musicals i conclòs amb un senzill pica-pica.

Hi han estat especialment convidats els exalumnes de l’Escola Lestonnac i les seves famílies, els qui han seguit la catequesi parroquial en els més de 30 anys que la germana Assumpció n’ha estat l’ànima, els voluntaris de Càritas que les han conegudes, i en general tots els membres de la Parròquia i els ciutadans de Calella que hagin tingut l’oportunitat de tractar-les o de col·laborar amb elles.

Per conèixer una mica com varen afrontar les germanes aquest moment de canvis personals i comunitaris, podeu veure el video de Ràdio Televisió Calella de l’entrevista que varen fer recentment a la germana Pilar i la germana Assumpció.

També podeu veure el video resum de la jornada que ens ha facilitat Ràdio Televisió Calella.

 

 

 

 

Comparteix

També us pot interessar...