Preparar-nos per rebre el Nadal amb el Sagrament de la Reconciliació

Dijous 20 de desembre a les 20.15h hem celebrat el Sagrament de la Reconciliació en comunitat. Tal com per rebre la Pasqua, uns dies abans ens preparem també per rebre el Nadal, fent balanç de tot allò que ens pesa i alliberar-nos-en o alleugerir-nos tot rebent el perdó misericordiós de Jesús.

Anem a rebre el perdó, més que a demanar-lo, com si anéssim a rebre un dó. Només se’ns demana ser coherents amb el perdó que rebem de Déu, per qui sempre som i serem perdonats. Només cal reconèixer i exposar en poques paraules allò que creiem que ens allunya de la seva proposta d’amor, sigui en relació als altres o a nosaltres mateixos, observant el respecte que el Déu que vol viure en nosaltres mereix. A cada moment hi ha una nova oportunitat per tornar a veure i tractar, d’obra, paraula i pensament, el proïsme com un germà, en clau d’estimació i com a igual nostre, que és tan fill d’Ell com nosaltres. Si bé demanem que vingui a nosaltres el regne del cel i de la pau, l’hem de preparar per acollir-lo, no només afavorint les actituds que menen a la bona convivència, sinó prenent consciència de que el que rebem i donem és des de la gratuïtat i l’agraïment.

Hem tingut a la nostra disposició cinc mossens, als que hem de veure com a representants de la comunitat cristiana, de la humanitat, de Déu en cada home, de Jesús. Deixar-se beneïr per ells és com rebre la benedicció i l’abraçada de Jesús.

Ha estat una celebració molt bonica i amb molta participació, i sobretot ha estat una ocasió de conversió personal i comunitària.


Comparteix

També us pot interessar...