Dijous Sant: el Sant Sopar

Dijous Sant a les vuit del vespre commemorem el darrer sopar de Jesús amb els seus deixebles, als qui va deixar, i també a nosaltres, com a testament, l’Eucaristia i el manament de l’Amor. En prendre el pa i el vi consagrats, fent-s’hi present, esdevenim un sol cos amb Ell. Som redimits i nodrim la nova vida.

En aquest sopar ells celebraven la Pasqua Jueva, la sortida del poble d’Israel fugint d’Egipte cap a la nova terra promesa, Canaan. També nosaltres celebrem el propi èxode cap a una nova manera de viure, deixant enrere tot allò que no ens cal per fer un nou camí de vida a la llum de l’estima i servei pel proïsme, perquè en ell servim a Déu.

Jesús va fer en aquella ocasió un gest que és signe d’aquest servei: va rentar els peus a tots els seus deixebles abans d’entaular-se, com era costum. Això era feina dels servents, però Jesús es va abaixar per donar l’exemple del que hem de fer nosaltres: acollir-nos i servir-nos els uns als altres com Ell va fer. Simbòlicament, el nostre mossèn rentarà els peus a 12 persones de la parròquia representant els 12 deixebles.

En acabar aquesta celebració, a partir de les 21h fins a les 23.55h vàrem realitzar la Adoració Eucarística a la capella del Santíssim, on s’alternaven el silenci i alguns cants.

Lectures de l’Evangeli relacionades: Significat de l’Eucaristia>>>

Podeu llegir també la reflexió d’aquest mes del Moviment Focolar: «Si, doncs, jo, que sóc el Mestre i el Senyor, us he rentat els peus, també vosaltres us els heu de rentar els uns als altres» (Jn 13,14)>>>


Comparteix

També us pot interessar...