Vetllem i celebrem la Pasqua

Amb la nit de Dissabte Sant s’inicia el tercer gran moment del Tríduum Pasqual. Divendres Sant ens impressiona i commou amb la Passió i Mort de Jesús, i si ho hem acompanyat de cor, ara se’ns convida a contemplar el Crist mort a la tomba a l’espera de la Resurrecció en silenci interior i en esperit de pregària. És un dia de dol, però també de joiosa expectació.

A les 22 hores vam iniciar la Vetlla Pasqual encenent el Ciri al foc nou que havíem preparat a fora, davant la porta principal de l’església. I amb la llum d’aquest Ciri Pasqual vam encendre totes les nostres candeles de mà en mà. Anunciàvem així com cada any la Resurrecció de Crist i la seva victòria sobre el Mal i la Mort, entrant tots junts en l’església amb les espelmes enceses, que ens fan sentir il·luminats per la vida nova que Jesús Ressuscitat ens comunica. Com és tradició a Calella, també aquest any després de l’Evangeli vam sentir El Cant de l’Àngel, interpretat per un nen de la ciutat. En aquesta ocasió va estar l’Aleix Cardó, de deu anys.

Diumenge de Resurrecció continua la celebració de la Pasqua, el pas de Jesús de la mort a la Vida, i es tanca així el Tríduum. Després de l’Eucaristia del migdia, vam tornat a sentir “El Cant de l’Àngel” a la plaça de l’Ajuntament.

La Pasqua és la festa més important del calendari cristià, perquè se celebra la veritable Vida: la  victòria de l’amor sobre l’odi, de la humilitat sobre l’orgull, de la solidaritat sobre l’egoisme, de la comunió fraterna sobre l’individualisme, de l’alegria sobre la tristesa i de la vida sobre la mort. Confiem-hi! Jesús mort i ressuscitat ho ha fet possible!!

 

Comparteix

També us pot interessar...