Càritas Parroquial 2021

Càritas us desitja un Bon Nadal i un Bon Any 2021, agraïnt-vos el vostre suport, que ha fet possible atendre moltes persones necessitades i oferir diversos serveis >>>.

Propers a acabar l’any és un bon moment per fer un resum de les principals actuacions realitzades al llarg d’aquest 2021.

Vàrem començar amb una situació difícil i tot el primer semestre de l’any va continuar molt marcat per les greus repercussions de la pandèmia. Malgrat aquestes circumstàncies tanadverses, Càritas Calella ha procurat donar resposta, dintre les seves possibilitats, a les necessitats que es presentaven.

A nivell d’ORGANITZACIÓ vàrem continuar sense reunions presencials de la Junta, fins al passat 4 d’octubre, en que vàrem poder celebrar la primera. Així mateix pel que fa al voluntariat, veritable motor de l’entitat, ha continuat havent-hi força rotació, però sempre hem tingut prou persones per atendre dignament tots els serveis. A partir de l’estiu, vàrem tenir la sort de poder recuperar els voluntaris més veterans.

ECONÒMICAMENT, tot i que vàrem tancar l’exercici 2020 amb un fort dèficit i els primers vuit mesos de l’any anàvem pel mateix camí, gràcies als ingressos extraordinaris que ens ha suposat la recaptació de les entrades de la Festa Major de la Minerva, cedits per l’Ajuntament, així com la deixa d’un particular i un donatiu del teatre, hem pogut pal·liar notablement la situació, de manera que el dèficit del binomi 2020-2021 serà força petit. No s’ha pogut celebrar la Fira del Llibre ni la Festa de la Gent Gran.

Com detallarem a continuació, els diferents SERVEIS de mica en mica han anat recuperant els horaris i les maneres de fer habituals. Així l’ACOLLIDA ha funcionat amb normalitat i s’han atès 114 persones, de les quals 28 necessitaven roba, 50 vals menjador i les 36 restants diferents problemàtiques. També a nivell d’alimentació infantil s’han atès 65 famílies, 10 amb criatures de menys de sis mesos i 55 de sis mesos a dos anys.

El ROBER, sempre amb control d’accés i les mesures sanitàries pertinents, ha funcionat com era habitual diàriament, amb horaris de matí i tarda, i ha donat 12.213 peces de roba així com ha enviat a reciclar 11.400 quilos en 456 sacs. De Serveis Socials, ens han derivat 27 vals que han beneficiat 45 persones. El rober continua essent, amb diferència, la nostra principal font de finançament pels donatius que recollim.

Cal seguir demanant cita prèvia per ser atès a l’ASSESSORIA JURÍDICA PER A IMMIGRANTS, de manera que s’evitin les cues.

El curs passat 20/21 els TALC (Tallers d’acollida lingüística i cultural) van fer, de gener a març, les 45 hores mínimes requerides i van comptar amb 21 alumnes. Enguany ha començat el curs 21/22 amb normalitat. Tenim matriculats 39 alumnes.

També hem reiniciat el SERVEI COMUNITARI amb jovent de les escoles de secundària, que fan les seves pràctiques en els serveis d’aliments, rober i talc.

A finals de juliol el servei d’ALIMENTS va deixar de donat lots i funciona de nou com a economat, de manera que l’usuari pugui triar els productes que prefereix. Els primers sis mesos de l’any, el nombre de persones ateses seguia essent molt elevat. En el decurs de l’estiu, sembla que ha baixat una mica i de moment les xifres són lleugerament inferiors a les de l’any passat. A 10 de desembre, havíem atès 766 unitats familiars que suposaven 2.079 beneficiaris, 133 dels quals son majors de 65 anys. La nota negativa, la tenim en els resultats del Gran Recapte, notablement inferiors als de l’any anterior. És un mal moment per cansar-se de ser solidaris …

Uns dels col·lectius més afectats per la pandèmia és el de la GENT GRAN. Nosaltres, amb limitacions, continuem endavant amb els nostres programes. Apadrinar un Avi: El contacte amb la gent gran de les residències s’ha fet bàsicament mitjançant vídeos i cartes. Al curs 20/21 hi han participat 52 persones, 30 joves i 22 ancians. Enguany ja s’han ultimat els detalls amb residències i escoles, i el curs 21/22 començarà passat festes i inicialment serà per ara a través de vídeos i correspondència, a l’espera de com evolucioni la pandèmia. També estem pendents d’aquesta evolució per decidir si al maig 2022 fem la Festa de la Gent Gran com
era costum, o bé si l’hem de tornar a suspendre com enguany. Finalment, pel que fa referència al programa Ser Gran amb Dignitat, els participants han sigut 12, si bé actualment n’hi ha 9 d’actius. La majoria d’ells són visitats a casa i se surt a passejar; amb els qui ho han preferit, s’ha mantingut contacte telefònic. Dissortadament amb la pandèmia hi ha hagut baixes.

Segurament un dels camps on s’ha notat més la dura situació que estem travessant és l’HABITATGE. A les dificultats de pagar el lloguer, s’hi ha afegit la pobresa energètica amb l’encariment de la llum, el gas i l’aigua, i això provoca que moltes persones no puguin fer front a aquestes despeses. Nosaltres cada més dediquem molts recursos a intentar pal·liar aquesta problemàtica. Cal destacar la tasca que està fent la FUNDACIÓ HÀBITAT SOLIDARI: acabarà l’any gestionant 160 habitatges, 49 d’ells en propietat, i si bé ha patit la situació general de crisi, ha endegat una campanya de mecenatge per recaptar fons per pal·liar-la de manera que no afecti la seva bona marxa. Val a dir que estem amoïnats per quan s’esgoti definitivament el termini de suspensió de les execucions de desnonaments. Per ser més eficaços en la nostra tasca COL·LABOREM molt estretament amb els Serveis Socials de l’Ajuntament i ens relacionem amb altres entitats socials de la ciutat, al mateix temps que formem part de tots els consell municipals de caire social o solidari.

Finalment, un PREC: No us canseu de col·laborar. La situació continua essent molt complicada i us necessitem.

Engresqueu-vos a

  • cedir habitatges amb lloguers socials. Hàbitat Solidari 937 677 680.
  • donar roba en bon estat al c/ Església, 51. De dilluns a divendres de 10 a 13 h.
  • portar aliments bàsics al c/ Balmes 141. Dimecres, dijous i divendres de 9:00 a 11:00 h.
  • ingressar diners a ES89 2100 0022 1802 0046 4177 ES82 0081 0102 8400 0192 7704
  • compartir temps fent-vos voluntaris 937 694 506 caritas.calella@gmail.com
  • contribuir en les col·lectes de la missa del Pollet, la missa del Gall i les misses del dia de Nadal dedicades íntegrament a Càritas.

MOLTES GRÀCIES PER LA VOSTRA COL·LABORACIÓ

Comparteix

També us pot interessar...