Càritas

On som

En descriure els diferents serveis concretem on estem ubicats. La majoria de llocs són locals parroquials, però el nostre domicili social és al c/ Església, 51. Calella, 08370 Tel. 93 769 45 06. També podeu contactar a través del nostre correu: caritas.calella@gmail.com

Serveis

A Calella ens decantem més per una Càritas de promoció i reinserció que no pas per una de merament assistencial, tal com ho hem demostrat al llarg dels anys.

Acollida

El primer que oferim és atenció a qualsevol persona que truca a la nostra porta. Fruit d´escoltar-la, si està al nostre abast l´ajudem, i si no ho està, la derivem a Serveis Socials de l’Ajuntament, amb qui col·laborem estretament, a fi de que sigui atesa pels professionals que puguin estudiar la millor manera d’actuar.
Aquest servei d’Acollida, el fem de dilluns a divendres de 10h a 12h i dimarts/dijous de 17:30h a 20h al local del c/ Església, 51. Tel. 93 769 45 06 (durant les vacances escolars, el fem de dl a dv només al matí, de 10h a 13h).

Centre de distribució d’aliments

Pensant en la dignitat de la persona, aquest servei està basat en el sistema de punts, sempre d´acord amb el nombre de membres de la unitat familiar, i funciona com un economat on l´usuari pot triar i adquirir els productes que necessiti dins de la gama de que disposem i dels punts que se li hagin assignat.
La comunicació amb l’Ajuntament és molt fluida i són els assistents i educadors socials els qui un cop analitzats els casos ens fan les oportunes derivacions.
Tot el producte ens ve donat per la Unió Europea, Banc dels Aliments, IRPF (la creueta amb finalitats socials de la renda), el Gran Recapte (a Calella al 2017 es varen recollir 23 tones i varen colaborar 142 voluntaris), campanyes als centres educatius de la ciutat, especialment per Nadal, i alguns donatius particulars. Si mai ens falta quelcom de bàsic comptem també amb el suport de l’Ajuntament. L’any 2017 vàrem ajudar a 341 famílies a la nostra ciutat.
El Centre está situat al c/ Balmes 141, on atenem els usuaris els dimarts, dimecres i divendres de 17 a 20h Tel. 685 07 44 18
Degut a la necessitat, hem obert un servei especial d’aliments infantils tots els matins de dilluns a divendres de 10 a 12h al c/ Església, 51.

Assesoria Jurídica a Immigrants

En el seu moment vàrem detectar que hi havia una necessitat important en el col·lectiu dels immigrants, era l’assessorament jurídic en aspectes bàsics com ara documentació, permisos, reagrupament familiar… Des d’aleshores un especialista ve cada dimarts de 9 a 12h al c/ Església, 51 per atendre totes les consultes que se li formulen.

T.A.L.C. el Taller d’acollida Lingüística i Cultural

Aquest curs fonamentalment dona classes de català a immigrants. El període lectiu será enguany d´octubre a abril ambdós inclosos, els dimarts i dijous de 19 a 20.30h i els dimecres de 19 a 20h als locals del c/ Jovara, 102. Procurem estar coordinats amb l´Escola d´Adults de l’Ajuntament.

Rober de Segona Mà

Tenint sempre present la dignitat de la persona, aquest servei està ideat com a rober-botiga, de manera que l’usuari tria les peces del seu gust i se les queda per un donatiu simbòlic, que arribat el cas no se li demana (si ve derivat d’acollida o de serveis socials). Tota la roba ha estat revisada i està en perfecte estat. En altre cas ja no va a la botiga si no que es dona juntament amb els sobrants a Roba Amiga, que al seu torn fa una segona tria i una part va a països del tercer món i l’altra es recicla.
Res del que ens arriba es llença. Això fa també que de mica en mica anem captant gent interessada per un sistema de consum més sostenible i solidari.
El procés comença amb la gent que ens dona la roba. Gràcies a ells, per exemple l´any 2017 vàrem poder atendre 2.700 persones que van poder aprofitar més de 6.000 kg de roba i a més vàrem donar 471 sacs a Roba Amiga. També vàrem entregar material infantil com ara cotxets o trones. Estem al c/ Raval 2, de dilluns a divendres de 10 a 13h i de dilluns a dijous de 17.30 a 20h.

Habitatge

En aquest camp tenim una doble línia d’actuació. D’una banda formem part del Patronat de la Fundació Hàbitat Solidari, nascuda ara fa vint anys de la mà de Càritas Calella, avui ja sota l’empar de l´Ajuntament i que preveu acabar l´any gestionant prop de cent vivendes.
D’altra fem ajuts econòmics directes en temes de lloguers i subministraments, fonamentalment en col.laboració amb Serveis Socials. Atenem una mitjana de 80 famílies per any.
Per qualsevol qüestió relacionada amb habitatge cal anar a Acollida. Si voleu contactar amb la Fundació, està al c/ Jovara, 149 de dilluns a divendres de 9 a 14.30h Tel. 93 769 76 80

Gent Gran

Per aquest nombrós col.lectiu tenim el programa Apadrinar un Avi, des del 2016, que posa en contacte jovent de quart d´ESO amb gent gran de les residències a qui visiten setmanalment compartint experiències i afecte.
També per a ells cel.lebrem un dia especial, la Festa de la Gent Gran que normalment se celebra el segon diumenge de maig.
També recentment hem iniciat tres nous programes:
Ser gran amb dignitat, adults voluntaris que visitaran ancians a residències o domicilis particulars, en aquest darrer cas enviats per Serveis Socials o CAP, oferint acompanyament, escolta, conversa i afecte.
A prop, acompanyament telefònic a persones grans que viuen a casa seva.
Grans experts, on es tracta de col.laborar amb persones grans en preparar una presentació per infants de Primària tot explicant el seu antic ofici.

Campanyes extraordinàries

Malgrat que la nostra tasca fonamental es centra en les necessitats de la nostra ciutat, de cap manera podem restar indiferents a determinats esdeveniments o catàstrofes, passin on passin. En aquets supòsits endeguem campanyes extraordinàries de suport per ajudar els damnificats. Per posar un exemple, el 2017, animats per l´estada a Calella de la Creu de Lampedusa, vàrem enviar un total de 9.504 euros pels refugiats.

Col.laboracions especials

Volem senyalar que malgrat no formin part de Càritas Calella col·laborem en major o menor mesura amb d´altres projectes i entitats socials que creiem molt interesants com ara són: el Menjador Social Poble Nou, Horts Socials, L’Encenall o la Marató TV3.
També som membres de tots els Consells Municipals de caire social de la ciutat.

Com ens financem?

Fins avui no rebem cap tipus de subvenció. Tots els nostres recursos provenen de donatius. Habitualment fem tres col·lectes l´any: Corpus, Festa Major de la Minerva i Nadal. L’any 2017 vam aconseguir un pressupost de 65.000 euros, el 2018 prop un d’uns 90.000.

Com pots col.laborar

És molt senzill:

– Donant roba en bon estat, o adquirint-ne, c/ Raval, 2 de dilluns a divendres de 10 a 13h

– Donant aliments bàsics, c/ Balmes141, dimecres, dijous i divendres, de 17 a 20h

– Fent un donatiu a ES89 2100 0022 1802 0046 4177 o bé ES82 0081 0102 8400 0192 440

– Participant a les col·lectes

– Donant temps i fent-te voluntari, sempre en necessitem! Tel. 93 769 45 06, de dl a dv de 10 a 12h