Setmana Santa 2021

Dissabte 27 de març   Durant la missa anticipada del Diumenge de Rams de les vuit del vespre 9 adolescents de la nostra Parròquia, del cinquè any de catequesi, faran la Professió de Fe.

Diumenge de Rams  28 de març  Al començament de les misses (10h / 12h / 19h) es beneiran palmes i palmons dins de l’església, especialment a la missa del migdia. Enguany no es farà la tradicional benedicció de les palmes a la plaça de l’església.

La Setmana Santa s’inaugura amb aquest dia que el poble d’Israel, tot rebent Jesús entrant a Jerusalem, crida “Hosanna! Beneït el qui ve en nom del Senyor”. Donem la benvinguda al servent sofrent ja anunciat pel profeta Isaïes,  i rellegim amb atenció i devoció el relat de la Passió i Mort de Nostre Senyor.

Dilluns Sant   29 de març Celebració comunitària de la Reconciliació >>> a les 20h (la missa s’avança a les 19.15h)

Volem posar les nostres febleses i les nostres contradiccions en mans de Déu a través del sagrament de la Reconciliació, celebrat comunitàriament i acollit personalment.

Dimarts Sant   30 de març A les 5 de la tarda tindrà lloc a la Catedral de Girona la Missa Crismal, durant la qual es beneeixen els Sants Olis i els preveres renoven les seves promeses sacerdotals. A les 8 del vespre, Eucaristia a l’església parroquial.

Dijous Sant  1 d’abril

20h  Celebració de la Cena del Senyor,  durant la qual Jesús anticipa la seva entrega final i institueix l’Eucaristia. És característic el lavatori de peus, que vincula l’entrega de Jesús amb el servei als germans, però enguany no es farà per les mesures sanitàries.

21-21.45h    Adoració Eucarística  Restem davant la presència del Senyor present en el Santíssim Sagrament de l’Eucaristia.

Divendres Sant    2 d’abril

11 -11.45h   Viacrucis  Acompanyem el camí de la creu en les 14 estacions d’aquesta devoció quaresmal. Enguany, tenint present les condicions sanitàries, es farà dins del temple, mantenint les distàncies establertes entre els assistents.

18 – 19.30h     Ofici Solemne de la Passió del Senyor  Jesús, havent estimat fins a l’extrem, s’entrega en la Creu. El contemplem i l’adorem en el seu lliurament total a nosaltres. Els mals armats de la Confraria del Sant Sepulcre obriran i tancaran la cerimònia litúrgica.

Dissabte Sant    3 d’abril

10-13h  Recés telemàtic a partir de la lectura de la Passió segons Sant Mateu >>>

20h    Vetlla Pasqual:  Celebrem la Resurrecció del Senyor

El foc nou encén el ciri pasqual que simbolitza el triomf del Senyor sobre les tenebres del món. La Paraula ens convida a unir la nostra història amb la història de la salvació.  La taula de l’Eucaristia ens permet trobar-nos realment amb Jesús Ressuscitat.

Durant la celebració hi haurà el tradicional Cant de l’Àngel, que aquest any interpretarà Aina Esqueu Mas, sota la direcció de Maria Vives Mas. .

Diumenge de Pasqua de Ressurrecció         4 d’abril   

12h i 19h  Missa Pasqual (a les 10 no n’hi ha)

Celebrem la festa central del cristianisme, la Resurrecció del Senyor al tercer dia d’haver estat crucificat, cimal i final de la Setmana Santa, a partir del qual s’inicia un nou temps litúrgic de 50 dies, dit Temps Pasqual, que culminarà en la Pentecosta.

Dilluns de Pasqua    5 d’abril Eucaristia  les 11h (no n’hi haurà a les vuit del vespre).

 

Comparteix

També us pot interessar...