Festa de Sant Quirze i Santa Julita 2021

Dimecres 16 de juny hem celebrat de nou la Festa Major petita, la festivitat dels patrons de la nostra ciutat, Sant Quirze i Santa Julita. Enguany la tradicional Missa de la Secretària de les 8 hores del matí  s’ha realitzat a l’església parroquial, ja que degut a les mesures sanitàries vigents s’ha desestimat també aquest any fer-ho a la capella de Sant Quirze. L’Eucaristia ha estat presidida per Mn. Salvador Gras, fill de Calella, rector de Malgrat de Mar, Palafolls i Sant Genís de Palafolls. Hem comptat amb l’assistència del Consistori Municipal i en acabar s’han repartit els també tradicionals rams de clavells.

A les 11.00 h Mn. Cinto ha presidit l’Ofici Solemne de Festa Major, acompanyat pel Cor Harmonia dirigit per Albert Deprius. La ciutadania ha estat convocada en aquesta Eucaristia per celebrar joiosament la solemnitat dels Sants Patrons de Calella i pregar per tots els qui ens han deixat enguany, per la resolució definitiva de la pandèmia i per tots els qui n’han sofert més greument les conseqüències.

Dins encara de la vuitada d’aquesta nostra Festa, divendres 18 a les 19 h a l’auditori can Saleta (c/ Sant Jaume 225-229) hem tingut ocasió d’assistir a la conferència de l’escolapi i llicenciat en Ciències Ambientals i Teologia Mn. Aniol Noguera i Coflent sobre l’ermita de Sant Andreu. Com a membre de l’Associació Amics Escoltes del Montnegre, vinculada a la nostra parròquia >>>, ell mateix ha participat en les excavacions i en la restauració d’aquesta ermita i n’ha realitzat la corresponent recerca documental. En el camp de la recerca històrica ha dut a terme diverses investigacions sobre cultura popular i història local.  Ha presentat l’acte Mn. Cinto Busquet.

Comparteix

També us pot interessar...