Benedicció de les roses / Santa Rita 2021

Coincidint amb la missa de la vigília de Pentecosta, enguany recuperem una tradició dels pares agustins de l’antiga i ja extingida capella de l’Obra de Maria de la nostra ciutat, situada a tocar del Rierany dels Frares. Dissabte 22 de maig a les 20h, essent la festivitat de Santa Rita, ha beneït les roses que generosament heu portat, com un recordatori i un signe esperançador que tot allò de bo que desitgem de cor, si fem la nostra part i confiem en l’ajut de Déu, d’una forma o una altra ho podrem tard o d’hora aconseguir, i també com un senyal de l’aroma de cel que desitgem pel nostre viure aquí a la terra.

Santa Rita de Càssia (1381-1457), coneguda també com la santa dels impossibles, va prendre l’hàbit de les monges agustines en quedar-se vídua als 36 anys i perdre els seus dos fills, després d’una turmentada vida matrimonial que va acabar per l’assassinat del seu marit. La seva fe en la força del perdó féu possible la reconciliació pública de la seva família amb l’assassí.

Durant quinze anys dels quaranta que va viure en clausura, es diu que va tenir al front una ferida d’estella de fusta sense cicatritzar, que li hauria sortit un dia que en la pregària havia demanat participar visiblement de la passió de Crist.

La tradició de beneir les roses el dia de la festa de santa Rita ve d’un episodi que s’explica d’ella poc abans de morir. Durant una visita d’una cosina, la santa li va demanar que li portés una rosa del jardí. Tot i ser hivern, el roser estava florit. Per aquest fet i d’altres semblants, santa Rita és considerada patrona de les causes impossibles.

 

Comparteix

També us pot interessar...