Sant Quirze i Santa Julita 2023

Divendres 16 de juny arriba de nou la festa de sant Quirze i santa Julita, patrons de la ciutat de Calella des del 1798, quan la petita capella del carrer Bartrina, dedicada aleshores a sant Elm, va rebre les relíquies d’aquests màrtirs del segle IV, mare i fill de tendra edat. En memòria de la seva sang vessada, s’ha mantingut la tradició de regalar clavells vermells en acabar les misses d’aquest dia.

La primera, coneguda com a Missa de la Secretària, tindrà lloc a les 8 del matí a la capella dedicada als sants patrons i serà presidida per mossèn Salvador Gras, rector de Malgrat, Palafolls i Sant Genís de Palafolls. En acabar aquesta primera celebració litúrgica, hi haurà una xocolatada popular al Passeig Marítim, com és costum fer-ho des de fa anys

L‘Ofici Solemne dels Sants Patrons tindrà lloc a les 11h a l’església parroquial i serà presidit per mossèn Cinto, amb l’acompanyament musical del Cor Harmonia.

Enguany, la festa dels sants màrtirs patrons de Calella coincideix amb la solemnitat del Sagrat Cor de Jesús i, per aquest motiu, el mateix dia se celebrarà igualment la missa vespertina a les 20h.

 

Comparteix

També us pot interessar...