Sortida per anar a veure la Passió a LLinars del Vallès “VENIU A MI”

Aquest any hem anat a veure la Passió a LLinars del Vallès, diumenge 7 d’abril a la tarda.
Aquesta Passió duu com a títol “Veniu a mi”, una crida que convida l’espectador a apropar-se a la representació amb l’esperit obert. Els que hi hem anat constatem que és una Passió diferent, que emociona i sorprèn.

El guió de l’obra ha estat escrit per Reyes Barragán, que també ha interpretat el paper de Maria. Ens presenta la història de Jesús des d’un punt de vista femení, donant veu a les dones que l’acompanyaven, doncs la narradora principal és Maria Magdalena, acompanyada de Maria, Felip, Andreu i Joan. El decorat, pràcticament inexistent i summament senzill permet que els personatges s’expressin en un llenguatge fresc i actual; la barrera entre la platea i l’escenari desapareix i l’atenció se centra en la força de la paraula i en el protagonisme de les emocions. La Passió de Llinars acosta a tothom, creients i no creients, les paraules de Jesús, d’una manera despullada, austera i sincera.

A més, a diferència d’altres Passions, aquesta presenta la totalitat de la vida pública de Jesús des del seu baptisme, cosa que facilita una comprensió més profunda de la Passió pròpiament dita. D’altra banda els textos triats, fins i tot alguns salms, estan entrellaçats molt àgilment, de manera que són dits amb gran naturalitat i arriben a l’espectador amb tot el contingut dels ensenyaments de Jesús, resultant també una molt bona lliçó de catequesi.

El grup de teatre Till-Tall posa en escena aquesta Passió des de l’any 2000 amb tota la seva voluntat, creativitat i il·lusió. Actors i actrius de Llinars i de pobles veïns esdevenen per unes hores Maria, Pere, Joan, Pere, Tomàs…i Jesús. Molts d’ells ja semblen professionals, els desitgem que per molts anys ho puguin continuar fent així de bé.

“Veniu a mi”: Veniu per descobrir, o redescobrir, una història universal.


Comparteix

També us pot interessar...