Solidaritat amb l’Índia

L’ÍNDIA, DESBORDADA PEL CORONAVIRUS
L’Índia s’ha convertit en el país del món més afectat per la pandèmia de coronavirus, amb 360.000 casos de COVID-19 cada dia i un nombre de morts que no deixa d’augmentar. La situació és dramàtica. 
Des de la ciutat de Mumbai, Mans Unides ha rebut el següent missatge del p.Rolvin de Mello, un dels seus socis locals en aquest país asiàtic, que des de l’inici de la pandèmia treballa per socórrer els més necessitats i vulnerables:  «Mai, en la meva vida, vaig pensar que podria arribar a viure quelcom així. La situació supera la pitjor pel·lícula de terror que puguem imaginar. Hi ha gent morint als hospitals, a casa, als carrers (…) Moltes persones, que ni tan sols estan diagnosticades, cauen fulminades mentre caminen per la ciutat. Els hospitals estan desbordats i els cadàvers s’amunteguen als passadissos o als crematoris improvisats als carrers, i les xifres de morts i contagiats no paren d’augmentar. No hi ha oxigen, ni medicaments, ni elements de protecció disponibles. I quan s’aconsegueix alguna cosa, els destinataris, clarament, no són els més pobres. Quan tot això passi, arribarà la fam i augmentaran les xifres de pobresa, perquè, tot i que el coronavirus no fa distincions, la pobresa sempre s’acarnissa amb els mateixos».
Des que va començar la pandèmia, Mans Unides ha aprovat 36 projectes d’emergència per import de 378.000 euros destinats a pal·liar les conseqüències del coronavirus entre els més pobres de l’Índia. A més, està autoritzant el canvi d’activitats en 105 projectes per cobrir les necessitats bàsiques sobrevingudes amb la pandèmia i destinant fons a la compra de medicaments que ajudin a pal·liar les necessitats més immediates de les comunitats més vulnerables.
Aquesta situació d’extrema gravetat corre el risc d’estendre’s a altres països en què també col·labora Mans Unides, com el Brasil, Mèxic o països del continent africà. Un any després de l’aparició del coronavirus, milions de persones estan en perill extrem de morir de COVID-19 o de fam. Avui ens necessiten més que mai. Tota ajuda és poca.
DONA ARA perquè Mans Unides pugui seguir donant suport a les comunitats més vulnerables afectades per l’impacte del coronavirus.
  • Compte d’emergència ES42 0049 6791 7420 1600 0102
  • Telèfon 900 811 888
  • BIZUM 33439

 

Comparteix

També us pot interessar...