La mare de Mn. Cinto ha arribat al Cel

Dissabte 16 d’octubre a un quart de nou del matí, Maria Paredes i Hernàndez, mare de mossèn Cinto, ha entrat per sempre en l’Eternitat de Déu. Tenia 90 anys i des de fa un any estava en unes condicions de salut extremadament precàries. Els darrers tres dies, preveient el desenllaç, ha estat acompanyada pels seus fills i nets. Dimarts 12 d’octubre, mossèn Cinto va poder per darrera vegada celebrar l’Eucaristia amb ella a casa seva, on ha mort, i ha pogut transcórrer les darreres 72 hores al seu costat.

Nascuda el 12 de gener de 1931 a Oullins (Lió, França), filla de Jacinto i Carmen, oriünds de Roche (Múrcia), amb pocs mesos arriba amb la família a Girona, on ha transcorregut tota la seva vida. Per malaltia, el pare mor el 1937 i, essent la gran de tres germans, des de ben joveneta esdevé el puntal de la família. A disset anys coneix Jaume Busquet i Saló, amb qui es casa tres anys més tard el 20 d’agost 1951, i amb qui té set fills: Quim (1953), Carme (1954), Jaume (1956), Montse (1957), Cinto (1961), Mercè (1965) i Imma (1969). Àvia de deu nets i besàvia de sis besnets, ha estat un exemple de coherència cristiana i de maduresa humana. El 5 de setembre de 2018, després de 67 anys de feliç matrimoni, perd l’espòs i comencen lentament a manifestar-se les xacres de l’edat.

Dilluns 18 d’octubre a les 16 h a la Parròquia de Sant Josep de Girona se celebrarà la Missa Exequial i tot seguit les seves despulles mortals seran enterrades al cementiri de Girona.

El mateix dilluns a les 20 h mossèn Cinto celebrarà una segona missa exequial a la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau de Calella.

Comparteix

També us pot interessar...