Interpretació religiosa i iconogràfica del Crist de Dalí

Arran de la sortida que la Parròquia organitzà dissabte 13 d’abril a Portlligat i a Figueres, dilluns 8 d’abril a les 18:30 h tingué lloc a l’església parroquial una conferència a càrrec de l’historiador i sacerdot Jaume Aymar sobre la pintura del Crist de Portlligat del gran pintor empordanès, exposat fins a finals d’abril al museu Dalí de Figueres.
Mossèn Aymar, doctor en història de l’art i autor del llibre Simbologia religiosa en l’art occidental i de l’estudi Salvador Dalí, un místic peculiar, analitzà alguns dels enigmes que envolten aquesta representació del Crist, com són la seva posició, l’absència de ferides o la creu sense claus.
Ens parlà també del context del Crist de sant Joan de la Creu, comparant-lo amb el Crist de Velázquez i amb les revelacions de Santa Brígida, així com dels versos que li va dedicar Miguel de Unamuno, de la relació d’aquest amb Federico Garcia Lorca i amb Salvador Dalí. També, del dibuix de Sant Joan de la Creu i del carmelita P. Guy Froissart, d’Emmanuel Mounier, de Carles Fages de Climent i altres. S’explicà l’evolució religiosa de Dalí parlant de Nietzsche i de la bomba atòmica. També, es féu referència al model, Russ Saunders, i a l’obra de Dalí titulada Assumpta Corpusculària Lapistlazulina.

Comparteix

També us pot interessar...