Viatge al Japó amb la parròquia de Calella 2018

Del 10 al 22 d’abril part de la parròquia va viatjar al Japó en pelegrinatge cultural i espiritual de la mà de Mn. Cinto Busquet, qui hi va viure i fer part de la seva formació durant disset anys. Un país que ha sapigut fer conviure la més genuïna tradició amb la més innovadora modernitat, l’exhuberant natura amb una refinada cultura artística i tecnològica, deixant-hi la petjada del seu tarannà espiritual.

Van visitar les emblemàtiques ciutats de Hiroshima, Kyoto, Nara, Kanazawa, Takayama, Tòquio i moltes altres no tan conegudes però també fascinants, així com pobles encantadors que encara conserven costums ancestrals. Van veure arquitectures tant de molt tradicionals com de molt vanguardistes,  i temples i santuaris xintoístes i budistes esplendorosos i de totes mides, en alguns dels quals van poder respirar alguna estona de silenci i recolliment als que convidaven, i les famoses torii, els portals que marquen els espais sagrats. També van gaudir de l’espectacular natura, en bells paratges i en parcs i jardins on la vegetació i els petits racons es tornen gairebé musicals,  com ara els Parcs nacionals de Nikko o Fuji i els jardins de Matsumoto o Takayama.

El Japó és un país on hi ha força Patrimoni de la Humanitat, natural i artístic. Un país de contrasts, d’allò més senzill a allò més harmoniosament elaborat. De ben segur tenim molt a aprendre d’aquesta cultura i del seu llegat espiritual, que es deixa entreveure en el seu gust per la bellesa i la pulcritud i en l’acollidora actitud de respecte dels seus habitants, entre d’altres coses.

Altres ítems que podeu escoltar, veure o llegir:

  • Acabats d’arribar a Hiroshima un breu àudio enregistrat per Ràdio Calella>>
  • La diada en groc del 15 d’abril, que varen acompanyar molt legítimament des d’allà tot cantant Els Segadors
  • L’àudio de la lectura de l’Eucaristia compartida amb els germans japonesos a Nara>>
  • L’entrevista de Ràdio Calella a Mossèn Cinto i Josep Chiloeches, l’endemà de tornar, el dia de Sant Jordi
  • “Des del Japó estant…”, un escrit de Mn. Cinto fet allà…

Veure document amb detalls a Viatge Japó 2018

 

Comparteix

També us pot interessar...