El Padre José ja descansa a la Casa del Pare

Dilluns 11 de novembre ha fet el traspàs a la Casa del Pare el Padre José, de la coneguda església dels Frares del carrer Balmes de Calella, antic convent i seminari agustinià, fins fa poc capella de l’Obra de Maria.

El Padre José Fernández Gutiérrez va néixer a Ciñera (León) l’1 de novembre de 1926, el sisè d’onze germans, per això molts el coneixien també com a Padre Ciñera. En plena guerra civil, al 1938 va entrar al Seminari Agustinià de Calahorra (Logroño) i va ser ordenat sacerdot al 1951. Després va estar a Madrid durant catorze anys, on va estudiar Ciències Polítiques i Socials. Al 1976 va arribar a Calella i va compartir funcions com a “vicari” d’alguns altres germans agustins que tenien el càrrec de “rector”: P. José Gutiérrez, P. Francisco Visairas, P. Modesto Santamarta, P. Heraclio Lobera, P. Pablo Bocanegra i P. Miguel Llamazares. El mateix any va començar a donar classe de religió a l’Institut de Blanes “Sa Palomera” i durant catorze anys, fins el 1991; allà li deien carinyosament “papi”.

Durant tot el temps dels seu servei com a sacerdot va tenir la companyia de molta gent que el va ajudar en la litúrgia i a tenir cura de l’església fins la darrera celebració, el diumenge 7 d’abril d’aquest any 2019. Acollia també grups com els Grups d Oració i Amistat i d’altres, sempre obert i disponible i de gran humilitat.

La seva vida va ser el millor exemple d’un frare agustí, fent-nos conèixer i estimar al “més sant de tots els savis, i més savi de tots els sants”, com s’ha anomenat a Sant Agustí.

Les seves restes han estat traslladades a León segons la voluntat dels seus familiars. Més endavant, ja serà anunciat, la parròquia de Calella li rendrà un homenatge i una Eucaristia en acció de gràcies d’haver-lo tingut entre nosaltres tants anys.

Per la nostra fe, no ens ha deixat. Ara el tenim sempre amb nosaltres, més a prop que mai.


Comparteix

També us pot interessar...