El Bisbe visita l’Escola Pia de Calella

Dimarts 20 de febrer, el nostre bisbe Francesc va visitar les Escoles Pies de Calella, acompanyat del Sr. Pere Micaló, delegat d’Ensenyament del Bisbat de Girona, i de Mn. Cinto. Va començar a les deu del matí a l’escola del carrer Jovara i va acabar al voltant de les quatre de la tarda a l’antic col·legi de Lestonnac. Aquesta visita s’inseria en el contacte que el Sr. Bisbe vol tenir directament amb els alumnes i els mestres de les escoles cristianes de la nostra diòcesi.
I així va ser. El Bisbe va passar per diverses classes, i els nens i nenes, nois i noies, li van fer tota mena de preguntes, que va respondre de bon grat, creant un ambient de molta franquesa: Si li agradava ser Bisbe, si feia molt que ho era, com li va venir i com era la seva vocació com a capellà, com era el seu dia a dia, quina feina feia, si havia dubtat de Déu, si estava sempre content, el paper de la dona a l’església i moltes altres.
El va acompanyar també el provincial dels escolapis el P. Eduard Tini, que el va posar al corrent del darrer projecte pedagògic de l’Escola Pia, introduït ja a Calella i gairebé a tot Catalunya, anomenat “Summem”. Aquest projecte consisteix en un interessant i innovador programa educatiu del que destaca el mètode de treball en grups de quatre, pensant en els estudiants immigrants, que implica molt més els alumnes.
Amb els mestres responsables de la pastoral de l’escola es va parlar entre d’altres coses del què vol dir que l’Escola Pia és una escola cristiana i de com es transmeten els valors cristians universals a tots els alumnes, independentment de la seva confessió religiosa, en els diversos àmbits.
Va ser una jornada profitosa i agradable, tant per a la comunitat educativa de l’Escola Pia com per al Bisbe Francesc i els qui l’acompanyaven.

Veure notícia a Ràdio Calella>>>


Comparteix

També us pot interessar...