Pelegrinatge a Lourdes 2018

Del 26 al 30 de juny va tenir lloc el tradicional pelegrinatge al Santuari francès que organitza l’Hospitalitat de Lourdes. Una bona ocasió per acompanyar-hi malalts i gent gran per viure una experiència transformadora i solidària de la fe sota la protecció i l’empara de la Mare de Déu, sigui participant en qualitat de malalt, persona gran, acompanyant, infermer o assistent.

El pelegrinatge es prepara cada any amb unes quantes trobades prèvies, que enguany han estat les següents:

  • Diumenge 29 d’abril Canet de Mar celebració de l’Aplec , al Santuari de la Misericòrdia, Patrona del Maresme.
  • El cap de setmana de l’11, 12 i 13 de maig Montserrat, Trobada de les Hospitalitats amb Seu a Catalunya. Es va iniciar amb l’assistència a Vespres. Dissabte, després de la rebuda per part  del Pare Abat, Missa Conventual i dinar de germanor. A la tarda, baixada a la Santa Cova i en acabar, a Vespres. Diumenge, visita a la Cova de St. Ignasi, a Manresa, amb Missa a les 12. La trobada es va tancar amb el dinar.
  • El 20 maig a Banyoles, Concert de Corals a les 5 de la tarda, de lliure donatiu: Tot el que es va recollir, afegit a d’altres donatius de voluntaris, va servir per ajudar a pagar el viatge als qui no poden. Hi van participar quatre corals.
  • diumenge 10 de juny a la casa Cartañà de Girona de 10 a 13h, trobada de formació per a acompanyants dels malalts.

Segons alguns testimonis són uns dies molt especials, ordenats de tal manera en la successió de les activitats, que fan viure cada moment com únic en una gran germanor.
Tot el servei comença el dia amb pregària conjunta, a les 7 del matí, i més tard missa diaria a la monumental Basílica de St. Pius. Celebracions de la Penitència i de l’Aigua, aquesta darrera per veure en les piscines un record del Baptisme i la renovació en homes nous, processó de les torxes, missa a la Gruta, ofrena del ciri del pelegrinatge, i grups de reflexió, aquest any en torn del lema d’enguany que era aquell de les paraules de la Mare de Déu als servidors a les noces de Cannà: “Feu tot el que Ell us digui”.
També van fer el Via Crucis (del qual la quarta estació va ser donació de totes les Hospitalitats catalanes, al 2004) i la Processó del Santíssim, en la que el Bisbe portant la custòdia anava beneïnt als malalts i els metges que els seguien. Aquest any el delegat de Calella, Salvador Torrent, va ser sol·licitat per portar el tàlem, “un moment que et fas moltes preguntes i molt maco, no per presumir sinó saber a qui acompanyes”. També ens va destacar que “Entre els actes hi ha aquells moments per parlar amb la gent i si saps escoltar en treus molt profit”.

Us facilitem també l’enllaç de la Informació del Santuari de Lourdes 2018 on s’hi presenten les darreres novetats.

I si voleu podeu llegir també el breu article del Diari de Gipuzkoa que explica l’experiència de més a prop d’un grup que ja ha sortit cap al Santuari aquests dies. Diu: “Ir a Lourdes es la mejor medicina”.

 

 

Comparteix

També us pot interessar...