Per Sant Joan, el Sagrat Cor

Cada any, el segon divendres posterior a la Solemnitat de la Pentecosta, l’Església celebra la Solemnitat del Sagrat Cor de Jesús. Enguany coincideix amb la Festivitat del Naixement de Sant Joan Baptista, que celebrarem únicament aquest vespre, 23 de juny a les 20h, deixant per demà 24 la Solemnitat del Sagrat Cor de Jesús.

En aquesta festa contemplem l’apassionat amor que Déu té per cadascun de nosaltres, a través del seu Fill, home entre nosaltres. El cor és allò més valuós que tenim, bé ens diu: “On teniu el tresor, hi tindreu el cor” Lluc 12,34

En el context bíblic, la categoria de cor és utilitzada també per referir-se a l’àmbit de la consciència, ja que és allà on es duen a terme les decisions, els sentiments i les actituds, que son conreades en aquest lloc que indica la interioritat de la persona, que és alhora el misteri de la intimitat i la interioritat del nostre Redemptor.

I com és aquest cor de Jesús? Diu a Mt 11, 29: “…feu-vos deixebles meus, que sóc benèvol i humil de cor, i trobareu el repòs…” tot convidant-nos a imitar aquests trets més rellevants del seu cor.

Però també del seu cor traspassat en el moment de la donació de la seva vida en la creu, del que surt aigua i sang, sorgeixen dos dels més respectats i benvinguts Sagraments pels quals tots els cristians volem passar al menys una vegada en la vida: el Baptisme i l’Eucaristia.

Tinguem una mica més present aquest cor blanc i roig, benèvol i humil, i tractem d’imitar-lo si la seva bondat i ferma tendresa ressonen en el nostre.

 

Comparteix

També us pot interessar...