Festa Major de la Minerva 2019

Diumenge 22 i dilluns 23 de setembre hem celebrat de nou la Festa Major de la Minerva amb molta il·lusió, encomanant a Déu que sigui un bon any per Calella. Diumenge es van seguir els horaris habituals de missa de tot l’estiu, a les 9h, 11h i 19h, i dilluns hi ha hagut l’Ofici de Festa Major a les onze, acompanyat i cantat un cop més pel Cor Harmonia que dirigeix Albert Deprius.

L’origen d’aquesta festa prové d’una celebració de la Confraria del Santíssim Sagrament fundada en aquesta data a Roma l’any 1539, en una església on abans hi havia hagut un monument dedicat a Minerva, i autoritzada a Calella l’any 1644. Al cap de 111 anys, al 1755, també un 23 de setembre es va traslladar el Santíssim a l’església reformada després que vuit anys abans caigués el campanar a sobre la nau. És a dir, van coincidir en aquesta data la festa de l’antiga confraria i la inauguració del nou temple, i des d’aleshores encara es manté la tradició.

Amb la Festa Major d’enguany fa tres anys que va arribar Mn. Cinto Busquet>>> a la nostra parròquia. En donem gràcies a Déu i el felicitem per tot el servei que ha fet durant aquest temps amb tanta dedicació i compromís, i esperem que per molts anys puguem comptar amb ell.

L’Ofici s’ha tancat amb el ball dels Gegants de la nostra ciutat, en Quirze i la Minerva, que hi han estat presents des del principi. Podeu escoltar l’Ofici íntegrament aquí>>>

Gràcies per ser amb nosaltres!


Comparteix

També us pot interessar...