Una carta del Papa Francesc a tots els cristians

Aquesta primavera del 2018 es va publicar l’Exhortació Apostòlica «Alegreu-vos-en i celebreu-ho». Aquest títol correspon a les últimes frases de les benaurances, que continua amb “…perquè la vostra recompensa serà gran en els cels”. És el cinquè document del magisteri escrit per Francesc en aquests cinc anys de pontificat, i no pas l’únic que fa referència a la joia, doncs també ho eren l’“Evangelii gaudium”, “Laudato si” o “Amoris Laetitia”.

Amb el desig de fer comprensible la santedat, i fer ressonar la seva crida a cadascú de nosaltres, és presentada en aquest text no tant com un model que ens podria semblar inassolible i inabastable, sinó tot el contrari, es tracta d’encarnar-la en el context actual, amb els seus riscs, desafiaments i oportunitats. Tanmateix trobar-la no només en el record dels més grans que van destacar per la seva entrega, sinó també i sobretot en la quotidianitat, en els petits gestos, els de molts que han sostingut i transformat famílies i comunitats amb la potència del seu testimoni. Qualsevol pot ser un reflex de la presència de Déu i ser signe de santedat per al seu proïsme. De fet és el fruit de l’Esperit Sant a les nostres vides, amb les que el Ressuscitat comparteix la seva en la fragilitat de la nostra.

En definitiva, un tema que més aviat es diria que no està de moda al nostre segle XXI, però que escrit amb la vivacitat habitual del Papa, convida a ser lectura recomanada per aquest estiu per a tots, creients i no creients. I perquè no, un bon petit i gran regal… Al final de les misses d’aquesta setmana o bé a la rectoria en horari de despatx serà possible adquirir-la en català al preu de cinc euros.

Comparteix

També us pot interessar...