Perquè un llaç groc a la Parròquia?

El llaç groc simbolitza el desig de respecte als drets fonamentals de la persona. Per decisió del Consell Parroquial, la nostra Parròquia ha tingut diversos mesos un llaç groc a l’entrada del temple en senyal de solidaritat amb els dirigents polítics i socials catalans privats de llibertat, empresonats o bé a l’exili, per haver defensat el dret a l’autodeterminació del poble de Catalunya.

L’Església, fidel al seu compromís amb la justícia social, s’ha de posar sempre al costat dels més febles. Per aquest motiu, seguint les indicacions dels bisbes catalans i d’acord amb la doctrina social de l’Església, com a comunitat cristiana de Calella continuem defensant que les legítimes aspiracions del poble català han de ser acollides des del diàleg democràtic per part l’Estat i no han de ser tractades judicialment o policialment.

La Parròquia s’ha pronunciat en aquest mateix sentit en altres ocasions, com ara el manifest de suport a l’1 d’Octubre, presentant la “Declaració sobre el Referèndum d’Autodeterminació”, del que en podeu trobar la notícia al diari el món, o la cantada solidària pels presos polítics del 3 de desembre de 2017, sota el títol de “Cançons per la llibertat”>>, que es va tancar amb la lectura de la Carta Oberta pel Respecte i la Concòrdia.

Podeu veure també l’escrit de Mn. Cinto on fa una reflexió sobre el tema acompanyant la diada del 15 d’abril des del Japó.>>

 

Comparteix

També us pot interessar...