La parròquia de Calella s’adhereix a la “Xarxa d’Ecoparròquies”

La parròquia de Calella s’adhereix des d’ara al manifest del «Compromís amb una ecologia integral» inspirat en els continguts de l’encíclica «Laudato Si» del Papa Francesc, on fa la crida urgent a una “Conversió Ecològica Integral”. Aquest 24 de maig celebrarà el cinquè aniversari. >>> . Us convidem a afegir-vos a la pregària comunitària que es farà a les 12h i que podeu descarregar des de l’enllaç.
Més d’un centenar de responsables i membres d’entitats, moviments i congregacions cristianes, preveres, religiosos, religioses, laics i laiques, també persones de l’àmbit acadèmic i educatiu, pensadors i activistes, de tot Catalunya, van fer públic aquest document el passat divendres 15 de maig, i amb ell, una crida a tota l’església a la corresponsabilitat ecològica per avançar en la construcció d’un món més just i fratern. Nombroses parròquies i entitats ja s’hi han afegit. >>>

La crisi pel coronavirus ha accentuat la necessitat de respondre als reptes globals de forma comunitària, sense deixar ningú pel camí, mostrant un cop més la profunda interdependència de la família humana. En aquest sentit, l’encíclica és oportuna: promou el compromís cristià a favor d’un model de persona i de societat justa, solidària i respectuosa amb la natura:

«cal defensar la Casa Comuna i cada un dels humans que l’habiten amb les nostres actituds i opcions de vida, de manera que tothom pugui viure amb dignitat».

Resulta preocupant el desenvolupament que fins ara hem desplegat els països del «primer món», les conseqüències del qual afecten cada cop més els països i les comunitats més pobres, com l’ús desproporcionat i poc respectuós dels recursos, l’excés del consum i la solidaritat insuficient. Cal redefinir aquest progrés i cercar un desenvolupament sostenible i respectuós, que es tradueix no només en la promoció de tecnologies per l’energia renovable i reduïr certs tipus de consum, sinó sobretot en crear una economia i sistemes de producció més atents als principis ètics, i que integrin la diversitat i la visió de l’ésser humà en totes les seves dimensions, fent camí cap a un equilibri socioeconòmic que passa per la justa defensa dels drets dels petits i els vulnerables, en ajuda, acollida i suport.

“Viure la vocació de ser protectors de l’obra de Déu és part essencial d’una existència que creix i madura quan entra en comunió amb Déu, amb els altres i amb totes les criatures. Renunciar a convertir la realitat en mer objecte d’ús i domini i reconèixer el món com un do rebut de l’amor del Pare dona lloc a actituds de gratitud i gratuïtes, de gestos generosos que juntament amb una educació per l’austeritat responsable porten a un estil de vida alegrement sobri, senzill i solidari, bo per a tots”.

Podeu llegir el document i també signar-lo com a particulars o com a entitat aquí>>> i si ho desitgeu, l’encíclica «Laudato Si» en 100 cites >>>


 

Comparteix

També us pot interessar...