Invitacions per oratori musical a la Sagrada Família

Diumenge 14 d’octubre a les 6 de la tarda el Bisbat de Vic ens ha convidat al concert “Oratori musical. Concert d’homenatge als bisbes Oliba i Torras i Bages” que ha tingut lloc a la Sagrada Família de Barcelona.

Aquest oratori, creat expressament per a l’ocasió, ha estat composat per Mons. Valentí Miserachs, que també n’és el director, i ha estat escrit per Mn. Josep Ruaix, ambdós preveres del bisbat de Vic.

L’obra es desplega en forma de sol·lícit i cortès diàleg entre aquests dos grans i destacats bisbes de Vic, l’Abat Oliba i el Bisbe Torres i Bages, més enllà dels 900 anys de diferència que els van separar en vida. En ell es fan elogi mutu i recordatoris de les seves gestes i valuosos successors respectius, per sants i savis, fent esment especial de Balmes, Verdaguer i Bernat Calbó. Són acompanyats pels àngels dels cims del Montseny primer i de Montserrat després, llocs en els que són convidats a la trobada, llindars de llevant i de ponent de la diòcesi vigatana, de la que al final de l’obra se’n fa cant del recorregut de la seva geografia.

Dalt de l’escenari s’han aplegat més de 50 músics de l’Orquestra Simfònica del Vallès, 250 cantaires de la diòcesi de Vic d’11 corals diferents i 4 solistes de fama internacional: Josep Pieres, David Maria Gentile, Albert de Prius i Marta Valero.
En definitiva, ha estat un esclat de música, de bellesa i d’emoció.


Comparteix

També us pot interessar...