Festa de la Gent Gran

Diumenge 13 de maig va tenir lloc a la nostra església parroquial, la tradicional trobada de la gent gran que es fa en aquestes dates, organitzada per Càritas, amb la col.laboració de Serveis Socials de l’Ajuntament de Calella i d’altres Entitats. A les onze va començar amb un breu concert a càrrec de l’Escola de Música Can Llobet, després del qual es va celebrar l’Eucaristia.

Tot seguit els assistents van ser convidats a un pica-pica amenitzat per la gent de l’Espai Caixa de Calella, aquest any a dins de l’església, ja que degut a la pluja no es va poder realitzar a la plaça com estava previst. Agraïm al tots els voluntaris que han fet possible que moltes persones grans hi hagin pogut participar.

Càritas i la gent gran 

Càritas fa molt bon servei per a aquest nombrós col.lectiu en haver posat en marxa uns interessants programes:

Des del 2016 “Apadrinar un Avi” des del 2016, que posa en contacte jovent de quart d´ESO amb gent gran de les residències a qui visiten setmanalment compartint experiències i afecte.
I aquest curs 2017-18 ténen l’objectiu de desenvolupar tres nous programes:
“Ser gran amb dignitat”, adults voluntaris que visitaran ancians a residències o domicilis particulars, en aquest darrer cas enviats per Serveis Socials o CAP, oferint acompanyament, escolta, conversa i afecte.
“A prop”, acompanyament telefònic a persones grans que viuen a casa seva.
“Grans experts”, on es tracta de col.laborar amb persones grans en preparar una presentació per infants de primària tot explicant el seu antic ofici.

 

També us pot interessar...