Festa de la Gent Gran

Diumenge 13 de maig va tenir lloc a la nostra església parroquial, la tradicional trobada de la gent gran que es fa en aquestes dates, organitzada per Càritas, amb la col.laboració de Serveis Socials de l’Ajuntament de Calella i d’altres Entitats. A les onze va començar amb un breu concert a càrrec de l’Escola de Música Can Llobet, després del qual es va celebrar l’Eucaristia.

Tot seguit els assistents van ser convidats a un pica-pica amenitzat per la gent de l’Espai Caixa de Calella, aquest any a dins de l’església, ja que degut a la pluja no es va poder realitzar a la plaça com estava previst. Agraïm al tots els voluntaris que han fet possible que moltes persones grans hi hagin pogut participar.

Càritas i la gent gran 

Càritas fa molt bon servei per a aquest nombrós col.lectiu en haver posat en marxa uns interessants programes:

Des del 2016 “Apadrinar un Avi” des del 2016, que posa en contacte jovent de quart d´ESO amb gent gran de les residències a qui visiten setmanalment compartint experiències i afecte.
I aquest curs 2017-18 ténen l’objectiu de desenvolupar tres nous programes:
“Ser gran amb dignitat”, adults voluntaris que visitaran ancians a residències o domicilis particulars, en aquest darrer cas enviats per Serveis Socials o CAP, oferint acompanyament, escolta, conversa i afecte.
“A prop”, acompanyament telefònic a persones grans que viuen a casa seva.
“Grans experts”, on es tracta de col.laborar amb persones grans en preparar una presentació per infants de primària tot explicant el seu antic ofici.

 

Comparteix

També us pot interessar...