Divendres d’Espiritualitat i Solidaritat amb els líders polítics i socials catalans privats de llibertat

Arribat el temps de Quaresma, els set divendres de la qual se celebra el Viacrucis>>> a dos quarts de vuit del vespre, divendres 1 de març de les 19 a les 19.45h ens hem trobat per darrera vegada en l’Espai de vetlla d’Espiritualitat i Solidaritat amb els líders polítics i socials catalans privats de llibertat, aquests dies sotmesos a judici per part de l’Estat Espanyol.
A cada sessió hem llegit textos de diferents autors (*), en aquesta última ocasió hem tancat continuant amb la lectura d’alguns fragments de la recent publicació d’Oriol Junqueras “Reflexions des de Lledoners” que vàrem començar el passat divendres 22 de febrer.

Qui desitgi continuar fent-los costat es pot adherir a d’altres manifestacions a través d’altres entitats a les quals també s’hi afegirà part de la parròquia en tant que ciutadans de Calella. Nosaltres els farem presents a les nostres pregàries fins que siguin lliures i més enllà, agraïnt tot el que han donat i donaran pel nostre poble. Tanmateix es pot continuar venint si es desitja, a l’espai del presbiteri a les 19h i compartir presència, silenci o pregària, tenint en compte, tal com hem anunciat, que a les 19 30h començarà el viacrucis i per tant demanarem que en cas de fer-ho s’acabi cinc minuts abans per respecte d’aquesta tradicional processó a l’interior de l’església.

Dijous 20 de desembre el nostre mossèn va visitar els presos a Lledoners. Podeu escoltar aquí>>> la impressió d’aquesta visita.

La parròquia de Calella va iniciar aquestes vetlles el 7 de desembre, afegint-se a la proposta de cristians d’arreu del país que profundament entristits per la situació que va portar alguns polítics catalans a prendre la decisió de fer una vaga de fam, més enllà dels posicionaments polítics respecte al procés independentista, i manifestant el desig d’una solució justa al conflicte català-espanyol en curs, van decidir acompanyar-los en el dejuni >>> i amb trobades de reflexió, pregària i d’altres activitats relacionades. Com sabem aquesta vaga va durar 17 i 20 dies, fins que el 21 de desembre varen decidir portar-la a la fi>>>
(Podeu veure la notícia del suport a la vaga de fam a Ràdio Calella>>>)

La nostra parròquia s’ha manifestat en la seva majoria respecte a aquesta situació que pateix el nostre país des del primer moment>>>. Podeu veure també altres iniciatives com la Carta Oberta als bisbes, preveres i diaques d’Espanya>>>, i la resposta…>>>, així com la darrera entrevista del nostre mossèn a TV3>>>

(*) Martin Luther King, Dalai Lama, Gandhi, Papa Francesc >>>, part de la declaració dels Drets Humans de la Onu, escrits dels mateixos presos o d’altres polítics, i alguns passatges de la Bíblia referits a la justícia i la convivència social fraterna.


Comparteix

També us pot interessar...