Benedicció dels animals per St. Antoni Abat a la Plaça de l’Església

Diumenge 27 de gener a les 13h hem celebrat la tradicional benedicció dels animals en ocasió de la Festa de Sant Antoni a la Plaça de l’Església. St. Antoni Abat se celebra pròpiament el 17 de gener i la benedicció el diumenge següent, però degut a la pluja es va anul·lar i s’ha fet avui. Juntament amb la Parròquia, l’acte ha estat organitzat pel Grup Pa Vi i Moltó, l’ associació Amics dels animals, l’ADF, l’Ajuntament de Calella i la Diputació de Barcelona.

St. Antoni Abat és considerat el patró dels animals de peu rodó i, per extensió, de tots els animals domèstics, així com dels traginers.
La llegenda explica que era un gran amic dels animals i, quan en veia un de ferit, el guaria. Així ho va fer amb un porquet, que, per mostrar-li el seu agraïment, va decidir acompanyar-lo la resta de la seva vida. És per això que popularment se l’anomena sant Antoni del porquet i, també, sant Antoni dels ases. Era un monjo cristià que va nèixer i viure a les rodalies de l’Egipte oriental, entre els segles III i IV, pioner de l’eremitisme. Cal no confondre’l amb St. Antoni de Pàdua, franciscà del s. XIII originari de Lisboa, la festivitat del qual se celebra el 13 de juny.


Comparteix

També us pot interessar...