Festa de Sant Antoni de Pàdua

Dijous 13 de juny, festivitat de Sant Antoni de Pàdua, s’ha celebrat la tradicional missa del carrer de sant Antoni a dos quarts de sis de la tarda a l’església de l’Escola Pia al carrer de sant Pere. Hi eren convidats els alumnes i familiars de l’escola, estem contents de la gran afluència.

Aquest any hem volgut recuperar una antiga tradició d’aquest dia, la del “pa dels pobres”, que és la benedicció de pans i coques durant l’Eucaristia, portats pels participants, que després han estat compartits, recordant la virtut de la caritat d’aquest sant vers els pobres i desvalguts, i també com una manera d’expressar el nostre compromís envers els més desafavorits.

Tot el poble rep el pa, el “pa nostre de cada dia”. Deixem que els pobres que en el fons tots en som, ens nodrim d’aquest pa que ens és donat, confiant en la providència del Pare. I tal com Ell ens l’ha donat, ens en donem també els uns als altres.
És un pa per compartir, amb els de casa, amb els veïns, amb els necessitats… Cadascú amb qui vulgui, com a signe que la compartició dels nostres béns materials o espirituals amb els altres és font de benedicció per a tothom, perquè és compartint que Déu ens pot realment beneir…

Durant l’Eucaristia celebrada a les vuit del vespre a l’església parroquial, que ha aplegat els voluntaris de Càritas en acció de gràcies per la feina feta durant el curs 2018-2019, també s’ha dut a terme aquesta benedicció dels pans i de les coques que els assistents han dut.

Gràcies per acompanyar-nos i compartir!


Comparteix

També us pot interessar...