Visita al monestir de Poblet

 


Dimecres 3 de gener 44 persones de la Parròquia de Calella vam anar al Monestir de Poblet per passar un dia junts com a comunitat parroquial. Vam tenir un temps esplèndid, i també una acolllida molt bonica per part de la comunitat dels monjos de Poblet representada pel sotsprior Matias Prades. A l’últim moment el pare Abat va tenir un imprevist i no va poder estar amb nosaltres com era previst i va delegar al Pare Maties Prades per acollir-nos.
En arribar vam gaudir durant una bona hora a l’antiga i esplèndida capella gòtica de Sant Jordi, a l’entrada del complex monàstic, d’un interessant i amè diàleg sobre el sentit de la vida monástica al s. XXI avui a la Catalunya contemporània. Vam poder fer-li diverses preguntes sobre el paper de l’Església en el moment que estem vivint com a país. El Pare Matias va voler subratllar l’importància de la vida espiritual i la pregària per al creixement de les persones i per afrontar la vida amb més pes i amb més sentit. Seguidament vam visitar el complex del monestir, amb una guia extraordinària.
Abans de dinar vam celebrar l’Eucaristia a l’antiga capella de Sta. Caterina, que actualment està a l’entrada de l’hostatgeria del monestir, l’antic hospital on s’acollien els pobres i els pelegrins que anaven a Poblet. Vam celebrar la missa tenint present especialment el moment present com a país, tot demanant que aquest any 2018 pugui haver progressos significatius importants en el reconeixement dels drets del nostre poble.
Després d’acabar la visita a la tarda, vam passar per la ciutat de Montblanc, a 10km de Poblet, on vam poder visitar el casc antic i la magnífica església parroquial. Va ser un dia per reforçar vincles de germanor i d’amistat entre tots.


Comparteix

També us pot interessar...