Curs de pintura d’icones i miniatures, art com a pregària

L’ Empar Morató, membre de la Parròquia de Calella i pintora d’icones i miniatures, ens fa de nou la proposta per aquest estiu d’uns tallers per conèixer aquestes dues antigues tècniques pictòriques.

En ambdós casos es tracta de molt més que una tècnica, ja que es pot dir que en el desplegament de la seva execució esdevé essencialment una forma de pregària. Es realitza en silenci i en actitud d’oblit de sí mateix, en disposició de posar-se en mans de l’Esperit Sant, a fi que sigui ell qui condueixi les nostres mans.

Tots els elements materials que intervenen, des del suport (fusta o pergamí) fins l’elaboració dels diversos i vius colors de la pintura, es preparen en un ordre concret, seguint tota una tradició. Es podria dir que és com un petit pelegrinatge, en el que es parteix des de la foscor fins a expressar la manifestació de la llum en els més petits detalls.

Els cursos es faran a Gilet (València), al Monasterio de Santo Espíritu del Monte, un lloc de pau i voltat de natura on conviure uns dies en fraternitat amb els companys de taller, i optativament compartir també estones de silenci i pregària amb els franciscans que any rere any fan l’acollida.

Tots dos cursos es realitzaran simultàniament del 15 al 20 de juliol. El de miniatures el dirigirà la mateixa Empar. El d’icones, el conegut pintor i restaurador de pintures bizantines Nicolau Saftiu, mestre seu.


Per a més informació podeu trucar a l’Empar 660 223 759


Comparteix

També us pot interessar...