Una altra “mena” de persones necessitades

Darrerament tots hem sentit parlar d’aquests menors estrangers no acompanyats (MENA) que estan allotjats a la nostra ciutat fa uns mesos. En ocasions no se n’ha parlat massa bé i ha calgut una mica d’esforç per fer entendre i respectar la bona tasca que fa tot un equip de persones que els acullen i els miren d’educar perquè s’integrin a la nostra societat.

Volent fer un senyal d’això, diumenge 4 d’agost a partir de les 17h la cooperativa Calella Acull va organitzar una trobada festiva de benvinguda a aquests nois per tal de donar-los-hi una mica de veu i visibilitat, i trencar els prejudicis creats entorn d’aquest col·lectiu.

L’acte va constar d’actuacions musicals acompanyades d’un berenar solidari i amb diversos testimonis dels mateixos joves, que varen expressar sobretot molt d’agraïment, al centre, als professors i també a la ciutat de Calella. També varen demanar perdó, en nom de tots, pels pocs que han faltat al respecte en algunes ocasions, i varen compartir alguns dels seus anhels, així com les dificultats d’arribar fins la península o el sentir-se mirats amb temor i recel. Animats per cercar una vida millor i convençuts que res no és fàcil i que malgrat els obstacles res no és impossible, paraules textuals d’alguns d’ells, van fer-nos saber que ells volien amb nosaltres fer bones coses i el millor per a tots.

En acabar de parlar ells, també va intervenir algun ciutadà de Calella, ja que hi havia micro obert, i tot seguit alguns dels nois ens varen fer una mostra musical molt engrescats i contents. Darrera això alguna activitat d’animació més va tancar la trobada.

Podeu veure la notícia de Ràdio Calella sobre aquest dia>>> i llegir l’article que Mn. Cinto va escriure fa uns dies a la seva pàgina web>>>. També podeu llegir l’article de Catalunya Religió>>>


Comparteix

També us pot interessar...