La Creu de Lampedusa a Calella

La creu de Lampedusa, que recorda la tragèdia dels refugiats, va ser a Calella de l’11 al 18 de maig del 2017. El diumenge 14 a la tarda va sortir de l’Església, encapçalant una marxa solidària amb els refugiats dita “Camí de Plors i d’Esperança“, passant pels carrers de Romaní i Jovara, i des de la Plaça de Sant Elm fins a la platja. Allà es va realitzar l’acte principal, que va comptar amb el testimoni de diverses persones que coneixien directament la condició de ser immigrants en condicions molt precàries, o bé a refugiats en persona. Es van llegir uns molt emotius i colpidors poemes i es va dur la Creu a ras d’aigua on se li va fer una ofrena de flors. Dijous dia 18, a les 20.00 h, la Creu va marxar després d’una Eucaristia de Cloenda del Pelegrinatge Català presidida pel Bisbe Francesc de Girona.
La Creu va ser exposada a l’Església Parroquial de Calella desde dijous 11 fins diumenge 14, a les Escoles Pies de la ciutat, dilluns 15 i dimarts 16, i a l’Hospital Sant Jaume de Calella, dimecres 17 i dijous 18 de maig .

La Creu de Lampedusa
El primer viatge del Papa Francesc fora de la diòcesi de Roma fou a l’illa de Lampedusa. Un viatge sorpresa, als extrems confins d’Itàlia, enmig d’aquell Mediterrani en què els abismes es van transformar en tomba per a milers d’infants, dones i homes fugint de la guerra i de la misèria. Aquell viatge va ser concebut com a conseqüència de les notícies sobre l’enèssima embarcació enfonsada. Arran d’aquell viatge, la Fundació Casa de l’Esperit i de l’Art (Fondazione Casa dello Spirito e delle Arti Onlus) va encarregar a un fuster de l’illa, Franco Tuccio, construir una creu amb les restes de fusta de les embarcacions d’emigrants que havien arribat a l’illa siciliana. La Creu, de 2,80 de llarg per 1,50 metres d’ample, després de ser beneïda pel Papa Francesc, va pelegrinar per nombroses ciutats d’Itàlia i va arribar a Catalunya al març, recorrent diverses ciutats i pobles del nostre país, sensibilitzant moltes persones sobre el drama dels refugiats. La darrera etapa catalana va ser a Calella.


Comparteix

També us pot interessar...