Concert de guitarra “Duo all’Aria”

Diumenge 12 d’agost a les 21h vam tenir amb nosaltres el duet de guitarres Duo all’Aria, format per Núria Cervantes i Maria Umbert, des de l’any 1997.
La seva manera de tocar fusiona la tècnica guitarrística més actual amb l’herència més tradicional d’aquest instrument. Els seus recursos musicals van més enllà d’aquesta i en ocasions la guitarra es transforma en un instrument de percussió emulant elements de la música popular, com ara les castanyoles en el cas de la música espanyola o els claves en la música afrocubana.

La seva inquietud vers el repertori guitarrístic les ha dut a encarregar transcripcions d’obres de l’envergadura d’ “El Sombrero de Tres Picos ” i “La Vida Breve” de Manuel de Falla i obres d’altres compositors com Astor Piazzolla, buscant sempre la riquesa i la diversitat en els estils i les èpoques. També inclouen en el seu repertori obres del període impressionista, música de pel·lícules i un variat ventall d’obres d’autors cubans.

Al llarg de la seva trajectòria han estat també integrants dels grups Camera XXI i Barcelona Guitar Ensemble. Han participat en Festivals i Cicles de Concerts nacionals i internacionals amb una gran acollida per part del públic.

En la vessant pedagògica la Maria Umbert és professora a l’Escola de Música de Gràcia de Barcelona i la Núria Cervantes és codirectora de l’escola de Música Sis Cordes de Lloret de Mar on també hi realitza cursos de formació de professors de Mètode Suzuki per a Guitarra.

Podeu mirar aquest video de mostra>>


Comparteix

També us pot interessar...