Benedicció de les roses de Santa Rita 2022

Diumenge 22 de maig, sisè diumenge de Pasqua, coincideix amb la festa de Santa Rita de Càssia (1381-1457). Seguint la tradició dels frares agustins a l’antiga capella de l’Obra de Maria de Calella, en acabar la missa de les 12 del migdia, hem realitzat la benedicció de les roses que en iniciar l’Eucaristia han estat dipositades davant l’altar de l’església parroquial.

Aquesta santa és coneguda com “l’advocada dels impossibles“, perquè pregant molt devotament a Déu per intercessió de sant Agustí, inspirador de l’Orde al qual pertanyia, va aconseguir la reconciliació de la seva família amb la família de l’assasí del seu marit.

També s’explica d’ella que, estant molt malalta, va demanar que li portessin una rosa del pati de la casa on havia passat la infantesa. Tot i que estava tot nevat aquell dia, n’hi varen trobar una i l’hi varen portar. D’aquí va néixer el costum de portar roses el dia de la seva festa a les capelles on hi hagués una seva imatge, fer-les beneir i emportar-se-les beneïdes a les cases en acabar com a signe de la benedicció de Déu sobre les nostres vides.

 

Comparteix

També us pot interessar...