Confraries de Setmana Santa

Després de quaranta anys, a demanda d’algunes persones mogudes per una motivació de recuperar les nostres tradicions, la darrera Setmana Santa del 2017, a Calella vàrem tornar a tenir processó. Varen sortir tres Passos amb les figures de la Creu, el Crist Jacent i la Mare de Déu dels Dolors. Així es va crear de moment una sola confraria que aplegava els tres Passos que va ser anomenada “Confraria de la Setmana Santa de Calella”.

Aquests corresponien a antigues confraries, la “Confraria del cos dels Portants del Sant Crist”, la “Confraria del Sant Sepulcre” i la “Confraria de la Mare de Déu dels Dolors”, les dues primeres conduïdes principalment per homes, aquesta darrera acompanyada d’unes cinquanta dones.

Tant uns com altres aquell dia vestim una peça negra senzilla amb el distintiu d’un fulard al coll segons la confraria. I processem en silenci.

Les figures havien estat donades feia molts anys a l’Ajuntament, per tal com s’havia deixat de fer les processons. Fa uns tres anys ens han estat cedides de nou. Durant els dies de la Setmana Santa algunes d’elles es poden veure a la capella de St. Quirze i Sta. Julita.

Actualment s’estan ampliant noves confraries. La darrera ha estat “El petó de Judas”. Si sentiu que voleu formar part d’alguna, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres.