Setmana Laudato si 2023

Tot commemorant el 8è aniversari de l’encíclica del Papa Francesc sobre la cura de la creació i la reflexió en els avenços aconseguits en la protecció de la casa comuna, del 21 al 28 de maig se celebra arreu del món la Setmana Laudato si, sota el lema “Esperança per a la Terra, Esperança per a la Humanitat”.

Amb l’objectiu de promoure, en àmbits cristians, el model de persona i de societat justa, solidària i respectuosa amb la natura que reclama l’encíclica, des de Justícia i Pau es va impulsar, ara fa uns anys, la “Xarxa de Parròquies EcoSolidàries”. Les comunitats que s’hi adhereixen es comprometen a convidar i animar als fidels a la conversió ecològica integral i esdevenen un espai on experimentar un nou estil de vida fruit d’aquesta conversió.

La parròquia de Calella s’hi va adherir el maig de 2020, entre moltes d’altres. El 2021 es va fer una lectura pública dels fragments més significatius, i el 2022 vàrem incloure pregàries diàries per la justicia social i la solidaritat i perquè les diferents institucions com ara la familia, educación, sanitat, religiosos facin bona via en el respecte de la nostra casa comuna.
Enguany la parròquia, seguint les propostes d’aquesta xarxa,  ha organitzat la projecció de la pel•lícula La Carta, un documental de conversa sobre temes mediambientals entre el Papa i alguns líders compromesos,  a la qual tots hi esteu convidats i també a participar en el breu diàleg que tenim previst al final.

Comparteix

També us pot interessar...