Setmana de la Unitat dels Cristians: lectura a quatre veus dels Fets dels Apòstols

Dijous 31 de gener de les 20h a les 21h (*) s’ha fet la tercera i darrera sessió de lectura a quatre veus dels Fets dels Apòstols, inscrita dins de la Setmana de la Pregària per la Unitat dels Cristians.
Aquesta se celebra fa més d’un segle, fent relleu de les paraules de l’oració de Jesús abans de la seva Passió: «Que tots siguin u, com tu, Pare estàs en mi i jo en tu….» (Jn 17, 21). La data és sempre del 18 al 25 de gener, essent el primer dia el de la festivitat de la confessió de Sant Pere, i el darrer el de la conversió de Sant Pau, en memòria dels dos grans apòstols que van marcar els inicis de l’església.

Enguany hem escollit fer la lectura continuada d’aquest llibre del Nou Testament, amb la intenció de conèixer una mica millor l’origen i desplegament d’aquelles primeres comunitats cristianes. No es tractava tant d’un acte litúrgic com de gaudir-ho en comunitat com a art literària, amb el propòsit de trobar la inspiració de l’experiència essencial cristiana i de la difusió de l’Evangeli també avui als nostres dies, notant com la força de l’Esperit Sant és la que guia i impulsa constantment, i manté la unió més enllà del temps.
Tanmateix se’ns ha fet palès el vigor amb què els primers apòstols comunicaven i demostraven en persona la fermesa i revolució de l’Evangeli en molt diverses situacions, tot marxant per molts pobles i ciutats, fent deixebles i guarint malalts; estant tan a prop de la gent podríem dir que estaven molt implicats en la societat del seu temps, fins el punt de patir enfrontaments amb les convencions, lleis i doctrines del moment, essent també víctimes d’algunes injustícies.

Sempre ho podem tornar a llegir, tornant a recordar aquells moments i paraules que ens han fet més ressò i potser obrir-nos a fer també lectura de les cartes que St. Pau va adreçar a les diferents comunitats: romans, corintis, gàlates, efesis, etc, o les de Pere, Joan o Jaume.

Els quatre lectors han estat Isabel Feliu, Josep Miracle, Esther Gatell i Cinto Busquet, amb l’acompanyament musical de Lourdes Bartrolí els dies 17 i 31 i de Xavier Poch el 24.

Gràcies per acompanyar-nos!

(*) Nota: la missa del vespre de tots aquests dijous es feia a les 19.15h


Comparteix

També us pot interessar...