Reconciliació

La celebració de la Reconciliació, dit també el sagrament de la Penitència, és molt important en la vida de cada cristià. Perquè sabem que faltem, que arrosseguem molta infidelitat al projecte d’amor de Déu que ens va encomanar.
L’arrel de la falta és precisament l’enduriment del cor, no voler o saber veure les coses com són en Déu, és molt més que una acció incorrecta o feblesa. Tenim càrrec i nosa de consciència, dolor, vergonya, i potser una mena d’orgull que no ens deixa ser humils, i necessitem alliberar-nos de tot plegat o la nostra preciosa nova vida s’afebleix.

Però també sabem que confiem, que tenim fe, en que si caiem sempre ens podem tornar a aixecar i més encara, que la misericòrdia el perdó i la gràcia de Déu, l’amor d’un Pare que mai es cansa d’acollir els seus fills, són més forts que qualsevol mal que haguem vehiculat.

Ara bé,el perdó no ens el podem donar nosaltres mateixos, al menys no només, perquè ve de fora de nosaltres. L’hem de demanar a algú, ja que normalment es falta en relació a un altre, als germans o a l’Església, i és a ells a qui demanem perdó. Es en la comunitat cristiana on es fa present l’Esperit que és el que ens renova els cors. El sacerdot representa a Déu i a tota la comunitat, que escolta conmoguda, que es reconcilia amb Ell i que acompanya i encoratja en el camí de contínua conversió i maduració humana i cristiana. Anem a buscar l’abraçada de Jesús i guarim-nos!