Consell Pastoral

El Consell Pastoral és un organisme representatiu de tota la comunitat parroquial, de cadascun dels grups que la integren (les congregacions religioses, els moviments i associacions com les confraries, els escoltes o Vida Creixent) i de les seves tasques i realitats com ara Càritas, la catequesi, la litúrgia, l’acolliment a la rectoria i el centre parroquial o l’economia.
Els membres del consell són designats o escollits per un període de temps i renovables. Actualment són 25 persones, el màxim permès segons els estatuts.
La seva funció és de caire consultiu. Assumeix la responsabilitat amb el rector de promoure la vida de la parròquia i fomentar la unitat entre els seus components, a fi de dinamitzar-la en la seva tasca de l’evangelització i compromís.

Cinto Busquet Paredes
President i Moderador

www.cintobusquet.cat

Àngel Badalló Cañellas
Agrupament Escolta Montnegre

Arquitecte Tècnic per la Universitat Politècnica de Catalunya, amb el certificat d’aptitud pedagògica. Actualment treballa com a docent per la Generalitat de Catalunya. Fa molts anys que forma part d’entitats calellenques d’àmbit cultural i de lleure. En moltes d’elles ha format part de la junta directiva.

Francesc Coll Martínez-Carrasco
Estratègies d’Evangelització

Nascut l´any 1966 a Cartagena, el 1973 em dugueren a Tarragona i el 1991 vaig descobrir Calella. Tinc dos fills i dues filles. Enginyer, al servei de la nostra ciutat. Creient, al servei de la comunitat de la nostra parròquia.

Albert Fernández Terricabras i Montserrat Mateu Serra
Pastoral Familiar

Som l’Albert i la Montse, som professors. Portem 25 anys casats i tenim tres fills. Tots cinc col·laborem en activitats de la parròquia i de la ciutat de Calella.

Jaume Forest Salvà i Isabel Feliu Ferrer
Atenció als Malalts i la Gent Gran/Full Parroquial

Ens vàrem conèixer en el si de la Colla Sardanista Vallderoure l’any setanta. D’ençà llavors, caminem junts per la vida. Tenim tres filles i, diguem que, ens trobem en aquella època daurada de “Il dolce far niente”, o, això ens pensàvem. La Providència ens ha  beneficiat amb quatre néts! I, li estem tan agraïts, que no ens cal fer aquells viatges que toquen en aquesta època, ni… Tenim molt més que això! Sempre ens hem dedicat plenament a la nostra família.
Sense abandonar aquesta  devoció, hem sentit la necessitat d’ampliar aquesta donació a l’altre: “…donar, ajudar, servir els altres…perdonar, comprendre…” Aquest ens sembla un bon camí, i millor emprendre’l acompanyats.

Selvin García Reconco
Acompanyament musical

Sóc nascut a Honduras, des de ben petit estic a prop de Déu i m’ha oferit el do de la música, i per tant el poso al servei de l’església.

Mireia Gras Cabutí
Confraria de la Mare de Déu de Montserrat

Treballo a la Banca, tinc 43 anys. Sóc casada i mare de tres fills. Sóc sòcia del Club Bàsquet Calella, del Club Nàutic Calella i de Calella Marxa.

Carme Horta Merino
Capella de St. Quirze i Sta. Julita

Vaig néixer a Calella el 17 d’abril de 1946. Sóc vídua de Francesc Feliu fa setze anys, i tinc un fill i un nét. Sóc membre de la Joventut Artística de Calella des de ben joveneta, i sempre més m’ha agradat fer teatre. Fa 21 anys que sóc catequista. També col·laboro en les celebracions de la parròquia.

Jordi Martí Montsant
Centre Parroquial

Tinc 70 anys i estic jubilat. Sóc Aparellador (Arquitecte Tècnic). Casat des fa 46 anys amb la Fina Morató, tenim tres fills i quatre néts. Als anys seixanta vaig formar part de la J.I.C. (Joventut Independent Cristiana). També he estat vinculat al món de l’esport: he estat jugador de bàsquet del J.A.C.E.Calella del C.B.Calella i del C.B.E.Palma de Mallorca. En la legislatura 1983-1987 vaig formar part de l’Ajuntament de Calella com a Tinent d’Alcalde d’Obres i Regidor d’Esports. També he estat durant deu anys (1993-2003) President del C.B.Calella. Actualment formo part de la Confraria de Setmana Santa de Calella com a sotspresident.

Jordi Martí Morató
Confraria de Setmana Santa

Tinc 45 anys, estic casat i tinc dos fills. Tinc una empresa de pintura i decoració. M’agrada l’esport, he jugat amb el Club Bàsquet Calella, del que actualment formo part de la Junta Directiva.
L’any 2017 hem constituït la Confraria de Setmana Santa de Calella de la qual sóc president.
Em considero una persona treballadora, sociable i tranquil·la.

Freddy Cyril Msoffe
Integració i Suport a Immigrants

Vaig nèixer a Tanzània i fa nou anys que sóc calallenc d’adopció i em sento plenament integrat en la societat catalana, em sento ben català. Sóc graduat en «IT and Computer Science», especialitzat en avions, he estudiat a Tanzània, Anglaterra i Rússia.

Empar Nanclares Vaya
Catecumenat d’adults

Sóc de València, porto més de 40 anys de vida religiosa, des dels 21 anys. Vaig treballar molts anys inserida a barris perifèrics com la Font de la Pólvora (Girona), com a infermera a la Seguretat Social amb plaça en propietat. Vaig arribar a Calella al 2018 procedent de Banyoles. Amb la nostra comunitat assistim el projecte d’ajuda a la inserció laboral de la dona, fem acompanyament de pregària a la presó i ensenyem a tocar la guitarra a grups reduits.

Maria Pilar Navarro Passols
Catequesi d’infants i adolescents

Enguany farà 30 anys que sóc catequista, estic casada i tinc una filla i una néta. Crec que conviure amb els nens i les famílies t’ajuda a comprendre el moment que vivim.

M. Roser Passols Villaret
Cursets de Cristiandat

Sóc de Calella. Des de ben petits, els meus germans i jo vam tenir la sort de viure el testimoni de la fe dels nostres pares, que ens van educar mostrant-nos com seguir Jesús omple la vida de sentit. Va ser amb 18 anys que vaig viure l’experiència del Curset de Cristiandat, en què vaig tenir la meva pròpia vivència personal, la “topada” amb Déu, i vaig adonar-me de com m’estima incondicionalment. A partir d’aquí vaig començar a viure la fe com a projecte personal, i em vaig integrar en el Moviment de Cursets de Cristiandat, que em permet col·laborar a fer possible que persones allunyades de Jesucrist puguin descobrir-lo en la seva vida i recomençar de nou.

Puri Rojo Redondo
Filles de Sant Josep

Sóc de Madrid, tinc 47 anys. He viscut a Andalusia, La Mancha, Madrid i Catalunya, on porto sis anys a Calella. Vaig estudiar graduat Social i Direcció de centres de Serveis Socials, també un Postgrau en Treball Social. M’he dedicat sempre a lo social, per a la qual cosa sento que hi vaig néixer. Estar a prop de la gent senzilla em fa créixer, estimo la gent senzilla! M’encanta la música, compondre, pregar amb la música. També pintar, crear amb la pintura i la música, expressar el que sento, el que estimo, el que cerco, en definitiva, el que anuncio, el que denuncio…Vaig entrar a la Congregació al 1998, amb 25 anys i vaig fer els vots perpetus el 2009. Adoro Calella, la seva gent, la seva acollida, les seves inquietuds…

M.Rosa de los Santos Grabalosa
Comunicació

Sóc de Calella, però fa més de vint anys que visc al Poble Nou de Pineda. Mai he estat gaire vinculada a cap de les dues parròquies, però des del 2013, per recerca personal i des d’altres àmbits, em vaig sentir interpel·lada per reconsiderar la participació a una església oblidada i abandonada. M’hi vàren fer acostar els petits espais de meditació i pregària i el caliu i carisma d’algunes persones. Antiga alumna de Lestonnac, vaig estudiar clàssiques a la UAB i filosofia a la URL però he viscut de les mans amb teràpies corporals i serveis d’hostaleria. Tinc un fill de vint anys. Actualment col·laboro en la pàgina web de la parròquia.

Carme Serra Alvarez
Confraria de la Mare de Déu

Vaig néixer a Calella el 31 de Gener de 1946. Sóc casada i tinc tres fills i quatre néts. Fa 25 anys que faig de catequista i col·laboro amb la parròquia amb tot el que puc.

Montserrat Sitjas Güell
Vida Creixent

Vaig passar l’infància a la La Cellera de Ter (Girona) i vaig arribar a Calella als 12 anys, on vaig ser educada a la Companyia de Maria. De ben jove vaig realitzar “Encontres de Joventut” amb Mn. Josep M. Pujades i trobades de joves a Taizé. Em vaig casar amb algú molt espiritual amb qui hem compartit un llarg camí: durant molts anys vàrem impartir junts “Tallers d’Oració i Vida” del P. Ignasi Larrañaga i trobades d’Experiència de Déu, hem fet voluntariat a les Hermites de Maria de França, formem part d’un grup de Bíblia a Barcelona i som membres de l’Ordre Franciscà Seglar. Aquí a Calella portem el grup diocesà de “Vida Creixent”. La meva inclinació s’orienta vers la Pregària i el Silenci.

Anna Terricabras Mateu
Jovent

Tinc 23 anys i sóc graduada en Enginyeria Industrial a Espanya i França. Actualment estic acabant el Màster en Enginyeria Industrial. De petita vaig viure cinc anys a Boston (USA) amb els meus pares, on vaig anar a la guarderia. Després he viscut sempre a Calella. He estat també un any i mig vivint a Lyon, (França) pels meus estudis universitaris. També col·laboro a l’església com a cantant en les Eucaristies i a la web de la parròquia.

Guillem Torné Agustí
Patrimoni

Sóc nascut a Calella. He estat professor titular i honorífic de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona durant 26 anys.

Salvador Torrent Gallart
Hospitalitat de Lourdes

Sóc el Delegat de l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes per Calella. La nostra missió és acompanyar els malalts a Lourdes. No es tracta tant d’anar a buscar un miracle com més aviat de demanar que Déu ens doni forces perquè sapiguem acceptar el que tenim, i tinguem així la certesa de fer la seva voluntat, ja que el missatge de Lourdes és “Pregària i Penitència”. També he sigut catequista. De jove vaig fer atletisme i més tard jutge d’atletisme, l’any 1992 vaig ser-ho en els Jocs Paralímpics.

Jordi Torruella
Càritas

Casat. 2 fills. Jubilat. He treballat molts anys en empreses multinacionals com a cap de vendes. Col·laboro des fa dos anys a Càritas Parroquial en l’administració general i en diferents serveis.

Jaume Víudez Planells
Despatx parrroquial i Economia

Sóc de Calella, col·laboro amb la parròquia des dels temps de Mn. Joan Mollerussa i fa uns 10 anys estic en l’equip de la gestió econòmica juntament amb quatre persones més.

Gna. Pilar Vivas Llorens
Companyia de Maria

Vaig néixer a Calella en el temps de la guerra dins de la coneguda família Vivas Llorens. Sóc la filla petita de vuit germans. L’any 1959 vaig sentir una forta “crida” als peus de la Moreneta. I vaig entrar en el Noviciat de la Companyia de Maria a Sant Cugat. Després d’un llarg pelegrinatge per la vida a on he pogut experimentar “les quatre estacions de l’any, en diferents tonalitats i llocs”, puc dir, amb el cor obert i en els meus setanta nou anys, que sóc una dona feliç i realitzada. Això, com s’ha teixit? Gràcies als pares, que han fet néixer en mi el do de la fe, la confiança i la llibertat. Gràcies a la fidelitat de Déu Pare, Fill i Esperit Sant, he pogut dir cada dia, “Sí” a la crida. Gràcies a la Congregació, realitzem amb la gent del poble, un pelegrinatge de fe i vida.